Bosna i Hercegovina



#31 11.01.2016-17:05
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,547


Subject: Re: Kopiranje iz Queria u drugu tabelu
Evo tvoj primjer a opis sam gore dao.

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  Program.zip
Preuzimanja: 69
Veličina: 1.07 MB


Pozdrav
↑  ↓

#32 12.01.2016-15:23
Trulex Offline
Clan
Registrovan/a od: 07.01.2009-00:03
Komentari: 36


Subject: Re: Kopiranje iz Queria u drugu tabelu
Svaka čast, radi,
postoje samo još 2 problema,
prebacio je sve artikle, a ne samo koje su na stanju, tj koje imaju stanje>0, i problem kako da mi u početnoj kalkulaciji popuni polje NC (nabavna cena), koje sam izračunavao kao procenat od prodajne.
Probaću malo sam da čačkam, pa ako ne ide javiću se,
pozdrav
↑  ↓

#33 12.01.2016-17:19
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,547


Subject: Re: Kopiranje iz Queria u drugu tabelu
Ja nisam dirao tvoj Query stanja znaci do toga je sta ce prebaciti.
E sad kad to sve sredis treba napraviti i proceduru koja ce provjeriti dali postoji baza pod tim imenom jer ako bi se neko poigrao mogla bi se unistiti neka baza.
Dok se testira bolje je bez toga ali kad bude radila treba staviti i to.
Da bilo je tu i par polja koje sam preskocio jer nisam znao sta ti znace ali lako je to dodati samo kada kazes koji podatak ide u koje polje.
Cini mi se da nisi imao podatke u onom tvome query-u stanja.
Pozdrav
↑  ↓

#34 23.01.2016-16:56
Trulex Offline
Clan
Registrovan/a od: 07.01.2009-00:03
Komentari: 36


Subject: Re: Kopiranje iz Queria u drugu tabelu
Evo uspeo sam da malo prilagodim sebi modul, i sada jednim klikom uštedim sebi 5-6 sati kucanja,
ostaje samo par trivijalnih problema,
recimo, modul radi samo ako direktno startujem formu NovaGodina, znači kada uđem sa shiftom u bazu, i direktno sa dvoklikom startujem formu NovaGodina,
svaki moj pokušaj da napravim dugme ili shortcut na nekoj formi, koji će mi da mi pokreće formu NovaGodina , ne daje rezultat, tačnije otvori formu ali kada stisnem dugme za otvaranje nove baze, ništa se ne dešava, niti otvara novu bazu niti javlja grešku.
↑  ↓

#35 23.01.2016-19:58
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,547


Subject: Re: Kopiranje iz Queria u drugu tabelu
Najbolje bi bilo da zakacis primjer i u njemu napises sta zelis napravati.
Pozdrav
↑  ↓

#36 23.01.2016-20:13
Trulex Offline
Clan
Registrovan/a od: 07.01.2009-00:03
Komentari: 36


Subject: Re: Kopiranje iz Queria u drugu tabelu
Evo, stavio sam na ovaj tvoj primer što si zadnji okačio,
stavio sam samo dugme na početnu formu "Nova Godina",
i on otvara formu Nova Godina, i kada kliknem da dugme što otvara novu bazu, ništa se ne dešava.

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  Primer.ZIP
Preuzimanja: 63
Veličina: 1.06 MB

↑  ↓

#37 24.01.2016-01:01
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,547


Subject: Re: Kopiranje iz Queria u drugu tabelu
Kompajliraj kod.
Kod mene ima jedna greska nedostaje end sub.
I imas u proceduri da dozvolis red kos on error goto kraj

Function Otvori_Godinu(Godina As String) As Boolean
Dim DB_Nova As dao.Database, DB_Stara As dao.Database
Dim Rs_Stari As dao.Recordset, Rs_Novi As dao.Recordset, RSArt As Recordset
Dim PutanjaB As String, Nova_Baza As String, SQL As String
Dim Stara_Baza As String, I As Integer, ID(2) As Integer
Dim Tdf As TableDef, Fld As Field

On Error GoTo Kraj ' ovaj dio
Set DB_Stara = CurrentDb()

e sad glavni dio.
Moras zatvoriti formu frmRacun kada otvoris formu novaGodina.
U stvari nesmije biti podignuta niti jedna tabela ili forma na kojoj je tabeli ili pak query jer se tada nemopze baza prekopirati jer se koristi.
Pozdrav
↑  ↓

#38 24.01.2016-09:40
Trulex Offline
Clan
Registrovan/a od: 07.01.2009-00:03
Komentari: 36


Subject: Re: Kopiranje iz Queria u drugu tabelu
Razumem, mora sve biti zatvoreno, a kako se to tehnički i vizuleno rešava, predpostavljam, da se dugmetu koji otvara form Nova Godina, doda i funkcija da zatvori sve ostale forme, jel se to rešava kodom ili može pomoću nekog čarobnjaka, ili se napravi drugi FRONT gde se kada se pokrene baza diže umesto frmRacun, forma sa otvaranjem Nove Godine?
↑  ↓

#39 24.01.2016-12:01
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,547


Subject: Re: Kopiranje iz Queria u drugu tabelu
U ovom tvom slucaju evo mozes samo ovo promijenit.
To ti je na komandnom tasteru nova godina.
Private Sub Command35_Click()
On Error GoTo Err_Command35_Click

Dim stDocName As String
Dim stLinkCriteria As String

stDocName = "NovaGodina"
DoCmd.OpenForm stDocName
DoCmd.Close acForm, "frmRacun"
Exit_Command35_Click:
Exit Sub

Err_Command35_Click:
MsgBox err.Description
Resume Exit_Command35_Click

End Sub
Pozdrav
↑  ↓

#40 25.01.2016-15:10
Trulex Offline
Clan
Registrovan/a od: 07.01.2009-00:03
Komentari: 36


Subject: Re: Kopiranje iz Queria u drugu tabelu
Hvala, to je to,
ako imaš vremena napiši još samo proceduru o proveri da li postoji baza sa imenom koja se pokušava nova kreirati, to je tvoj savet, i možemo da zaokružimo ovu temu.
↑  ↓

#41 25.01.2016-16:45
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,547


Subject: Re: Kopiranje iz Queria u drugu tabelu
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Function TraziFajl(Putanja As String) As Boolean
  2. Dim Fajl As String
  3.  
  4. Fajl = Dir(Putanja)
  5. If Fajl = "" Then
  6. TraziFajl = False
  7. Else
  8. TraziFajl = True
  9. End If
End Function

Poziv:
TraziFajl("C:\Dir\Imefajla.mdb")
Pozdrav
Ovaj komentar je mijenjan 3 puta. zadnja izmjena 15.02.2016-17:15 od strane zxz. ↑  ↓

#42 21.10.2016-12:22
Trulex Offline
Clan
Registrovan/a od: 07.01.2009-00:03
Komentari: 36


Subject: Re: Kopiranje iz Queria u drugu tabelu
Bliži se vreme primene ovoga što smo pravili početkom godine,
proverom sve radi kako treba, osim jedne stavke:
kada se kreira nova tblArtikli, modul Nova_Godina prebaci svre artikle iz stare tblArtikli, a treba samo one koji imaju stanje >0, i da nova tblArtikli krene redni broj od 1 pa redom.
Da podsetim, zxz je na početku ove stranice okačio program koji radi, i tamo ima frm Nova Godina, koji pokreće modul Nova_Godina koji odrađuje sve što treba.
Da li možda treba napraviti qryArtikli>o pa da tu tabelu prepiše u novu tblArtikli, ili nešto drugo,
gde to u kodu treba da se prepravi, ako je to rešenje?

Ako treba još neko pojašnjenje, nije problem.
↑  ↓

#43 21.10.2016-14:45
Trulex Offline
Clan
Registrovan/a od: 07.01.2009-00:03
Komentari: 36


Subject: Re: Kopiranje iz Queria u drugu tabelu
Evo, probao sam sam da rešim,
Napravio sam od tblArtikli novi qryStanje, i nova tabela tblArtikli se prepisuje iz tog querya umesto iz stare tblArtikli, a ostalo je zahvaljujući zxz-ovom modulu program odradio sve kako treba, tačnije u novoj tblArtrikli redom je dodelio nove šifre artiklima, krenuvši od 1,
nadam se da je ovo dobro rešenje i da neću nešto pobrkati.
↑  ↓

Stranice (3): 1, 2, 3


All times are GMT +01:00. Current time: 20.01.2018-23:54.