Bosna i Hercegovina



#61 05.04.2016-11:20
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: Premjestaj Icentra
Definitivno nešto ne štima, isti slučaj i kod mene.
Pozdrav!
↑  ↓

#62 05.04.2016-11:57
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,722


Subject: Re: Premjestaj Icentra
Vjerovatno je sve do refresa podataka.
Ja koristim operu USB i kod mene radi korektno.
Trebalo bi bislije svakog unosa podataka pritisnuti f5 ili sift+F5.
Pokusao sam traziti i guglajuci sam naisao da i drugi imaju isti problem na drugim sajtovima gdje se vrsi unos podataka.
Uglavnom to svi rjesavaju sa F5.
Instalisao sam ja i drugi forum te probao i ista sr'tvar na monzili i google.
Nemam vise ideju sta praviti.
Mogao bih napraviti automatski refresh nakon izvjesnog vremena ali mislim da i to nebi valjalo.
Pozdrav
↑  ↓

#63 05.04.2016-12:21
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,722


Subject: Re: Premjestaj Icentra
Napisiste neki post i klikite na potvrdi.
Poslije kliknite na pošanji Mini cata.
Trebalo bi da vidite post.
Probajte to?
Pozdrav
↑  ↓

#64 05.04.2016-16:20
roko Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-00:23
Komentari: 236


Subject: Re: Premjestaj Icentra
jedan post
↑  ↓

#65 05.04.2016-20:08
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,354


Subject: Re: Premjestaj Icentra
Ja koristim Chrome. Taster 'Potvrdi' je uredu, ali problem je kada pokušam priložiti primjer onda dobijem poruku o greški.
Pozdrav
↑  ↓

#66 05.04.2016-20:17
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,354


Subject: Re: Premjestaj Icentra
Pokušao sam dodati primjer i kliknuo na 'Nastavi' . Pojavi se poruka o greški 'Incorrect Data Provided'.
To stoji neko vrijeme i onda ode na link
http://www.icentar.ba/showforum.php?id=103
Pozdrav
↑  ↓

#67 06.04.2016-11:21
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,165


Subject: Re: Premjestaj Icentra
Citat od Avko:
evo danas sam htio napraviti pregled poruke prije nego sto postam ali mi nije dao.
javlja ovu gresku: Incorrect data provided.

Morao sam postaviti na forum i onda ako mi se nije svidalo ili sam nesto predvidio morao sam sa uredi post izmjeniti pa opet postati.
jeli se ovo jos nekome desilo, ili svi tocno napisete i netrebate pregledavati niti ispravljati

Citat od pmiroslav:
Pokušao sam dodati primjer i kliknuo na 'Nastavi' . Pojavi se poruka o greški 'Incorrect Data Provided'.
To stoji neko vrijeme i onda ode na link
http://www.icentar.ba/showforum.php?id=103

eto to sam i ja prije pitao. Jednostavno nemozes pregledati poruku koju si napisao. Moras ju "Potvrditi" i kada se postavi na forum ako ti ne valja onda ju editiras, ispravis i ponovo postaš.
U svezi "refreša" sa Operom usb nema problema pa savjetujem da icentar.ba forum pregledavate u operi. Kvačenje fajlova radi i nece vam u minichatu duplicirati nakon klika na refresh
Život je moja domovina.
↑  ↓

#68 15.04.2016-11:18
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,165


Subject: Re: Premjestaj Icentra
Citat od Avko:
Neznam za ostale, ali meni opcija pretrazivanja ne radi kako bih ja htio ili ju neznam koristiti.
Kako su ostali zadovoljni pretrazivacem?

Citat od zxz:
Hehe zavisi sta trazis.
Opisi malo sta ti to nije kako bi ti zelio.

evo uhvatio sam vremena pa da pitam za pretrazivaca jer mi nesto nije jasno.

Na cijelom forumu imamo 2 (dva) posta koji sadrze VatraZrakVodaZemlja na latinskom, znaci imamo u postu "IgneAereAquaTerra"

Potrebno je u pretrazivac uneti pojam "IgneAereAquaTerra" i zapoceti pretrazivanje, tj kliknuti na "Potvrdi"
Evo slika unosa rijeci koju trazimo:


pretrazivac pretrazuje forum u potrazi za trazenim pojmom, kako on to radi sada nije bitno i o tome necemo diskutirati no ono sto bi ja volio znati je rezuktat. Dakle pretrazivac je nasao 2 posta u kojima se nalazi trazena rijec i pokazuje na zaslonu monitoru u vasem web-pregledniku sljedeci rezultat



1. rezultat nalazi se u forumu - trac partije, u temi - dobro jutro, dobar dan
dok se
2. rezultat nalazi u forumu - Test_foruma, u temi gif_slika

znaci pretrazivac je ispravno to odradio i pronasao je trazeni pojam bas tamo gdje se oni i nalaze i time je do ovoga trenutka za mene zadovoljavajuce. No, ono sto nakon ovoga slijedi meni nije jasno ili sam mozda nesto krivo izabrao u opcijama pretrazivaca , a ne izuzima mogucnost i da pretrazivac to nemoze napraviti iz nekih drugih razloga kao sto su: davno napravljen, nije do sada bilo takvih potreba ili nesto trece, a takode postoji mogucnost i da se to nemoze napraviti opet zbog nekih trecih razloga kao sto su : stara verzija php-a, ogranicene mogucnosti samog foruma ili nepostojanje javascripte u samom forumu. Zadovoljan sam bilo kojim odgovorom, a s obzirom da clanovi foruma vrlo malo koriste pretrazivac (vidljivo je to iz prijasnjih anketa na koje se odazove vrlo mali broj clanova) pretrazivac i nije toliko bitan za rad foruma.

Pa da nastavim dalje posto se vidi iz prilozenih trakavica da mi je do blebetanja a mogao se problem opisati u dve - tri rijeci. hehehe

Dakle ovako , kada kliknem u rezultatu pretrazivaca na krajnji desni link 2. nadenog rezultata, kao sto se vidi iz prilozene slike:



otvorice se novi ekran i pokazace mi post u kojem se nalazi trazeni pojam koji smo na pocetku ove diskusije naznacili u pretrazivacu, a to je "IgneAereAquaTerra" (za one koji su zaboravili). Link na taj post je omogucen samo zato jer je taj post zadnji a izabrali smo filter poredaj po: zadnji post, silazno

ako kliknemo na 1. nadeni pojam, kao sto se vidi iz prilozene slike



otvorice se nova stranica, bicemo preusmjereni na temu dobro jutro, dobar dan u foruma trac_partije ali na zadnji post koji nema veze sa postom u kojem se nalazi trazeni pojam.

Ja bi ustvari htio da me preusmjeri, redirekta na post u kojem se nalazi trazeni pojam, a ne zadnji post teme u kojoj se nalazi trazeni pojam.

1.pitanje: Dali je to moguce?
2.pitanje: Dali je to isplativo s obzirom da pretrazivac clanovi foruma vrlo malo koriste?
3.pitanje: Dali taj posao zahtijeva malo vremena da se napravi?

if(pitanje1 and pitanje2 and pitanje3){
//onda treba napraviti
}else{
//nemoj nista raditi
}
Život je moja domovina.
↑  ↓

#69 15.04.2016-19:10
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,722


Subject: Re: Premjestaj Icentra
Pretraga po postovim a kjucne rijeci nije predvidjena ovom pretragom i od pocetka je tako.
Ja sam jedno vrijeme razmisljaop isto kao ti pa sam to mislio u neko doba sam doraditi, medjutim kada mi je palo napamet da svaki browser ima pretragu po otvorenoj stranici odustao sam.
Pozdrav
↑  ↓

#70 17.04.2016-10:10
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,165


Subject: Re: Premjestaj Icentra
Citat od zxz:
Pretraga po postovim a kjucne rijeci nije predvidjena ovom pretragom i od pocetka je tako.
Ja sam jedno vrijeme razmisljaop isto kao ti pa sam to mislio u neko doba sam doraditi, medjutim kada mi je palo napamet da svaki browser ima pretragu po otvorenoj stranici odustao sam.

ima pretragu po otvorenoj stranici, ali kad se radi o 142 stranice onda trebamo otvoriti svaku pojedinacno pa pretraziti
Život je moja domovina.
↑  ↓

#71 04.05.2016-10:33
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,165


Subject: Re: Premjestaj Icentra
danasnje knjige koje imamo vecinom su u PDF formatu, kada ih komprimiramo ne dobijemo gotovo nista. Velicina komprimiranog fajla iste je velicine kao i pdf fajl. Ne mozemo ih smanjiti na velicinu za stavljanje na forum koji dozvoljava max.4.3mb.
To mozemo rijesiti ako stavljamo na neku web stranicu koja pruze usluge "skladišta" datoteka, no one u nekim slucajevima imaju virus ili s vremenom nestanu pa izgubimo linkove na stranicama domaceg foruma.

Kako rijesiti problem? Da li je mogue dozvoliti sa nekom javaskrip stavljanje i veceg sadrzaja?

Mozda i je , ali tada imamo problem sa zakupom velicine prostora na davatelju hostinga. Prostor je ogranicen pa tako bi za nekih 10 knjiga u pdf formatu trebali oko 200mb prostora i to je samo za recimo mysql a gdje su svi ostali podforumi gdje bi isto tako stavili po 10-15 knjiga iz toga podrucja?
Cak i ako zabranimo stavljanje beletristike na forum i dozvolimo samo strucne knjige brzo bi potrosili diskovni prostor.
Mogu li se knjige staviti na osobno racunalo i dozvoliti skidanje u recimo odredeno vrijeme kada ono radi? Nesto kao torrent, ili postoji neko drugo rijesenje?
Ja knjige stavljam trenutno na 4shared, dali je to u redu? Neznam, valjda je.
Život je moja domovina.
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 04.05.2016-11:10 od strane Avko. ↑  ↓

Stranice (5): 1, 2, 3, 4, 5

Srodne teme


All times are GMT +01:00. Current time: 22.07.2018-08:10.