Bosna i Hercegovina



#91 10.05.2016-15:44
milllan Offline
Clan
Registrovan/a od: 12.11.2015-22:46
Komentari: 128


Subject: Re: Baza u Accessu za pekaru
I jos nesto,da li postoji moguicnost da od svih ovih query,bude jedan ugnjezden upit koji bi racunao stanje,tj da bude od samih tabela,ne od queryija...
↑  ↓

#92 10.05.2016-16:46
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 605


Subject: Re: Baza u Accessu za pekaru
Citat:

Da,vidi se kao tabela...konektujem se preko adoquery u koji upisujem sql,i kada ga otovrim postavim tabelu koju povezem na adoquery...

ne koristis adoquery, vec pozivas query po imenu koje ima u acesu, kao da je tabela.
↑  ↓

#93 10.05.2016-16:59
milllan Offline
Clan
Registrovan/a od: 12.11.2015-22:46
Komentari: 128


Subject: Re: Baza u Accessu za pekaru
Ne,otvaram bas adoquery u kojem je sql...
↑  ↓

#94 11.05.2016-00:01
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,535


Subject: Re: Baza u Accessu za pekaru
Milane Dexxel ova je dobro uradio ali daj neki primer da mozimo da ti pomozimo.
I jedno drugo pitajne dali je baza uradzena u ms access ili je u onaj inter base od borlan delphi.
Ako je u accesu tu ne bi trebalo bidi ikakvih problema jel query stajne pozivas kao

SELECT * FROM stajne
ako je baza radena u taj inter Base bi trebalo ove querija da pretvoris u nekih funkcija i da vidis na koi nacin se pozivaju funkcije ili mozda imas neki View.
Ja nisam koristio taj inter base nikad i ne znam kako tocno ide.
Ako je baza MSSQL mogu ti napraviti funkcije za stajne.
ili stavi jedna forma sa jedan button i jedan grid pa da moze koj ima delphi da proba sve to.
↑  ↓

#95 11.05.2016-18:30
milllan Offline
Clan
Registrovan/a od: 12.11.2015-22:46
Komentari: 128


Subject: Re: Baza u Accessu za pekaru
Da,jeste dobro uradiuo,ne radim preko interbase,vec kao sto rekoh preko adoquery,i adoconnections,nista vise...postavim dbgrid na formu i vezem ga za adoquery i u tom gridu mi pokazuje tabele...Meni treba jedan query koji bi bio skup ovih koje ima,ne znam da li je to izvodljivo,nesto tipa SELECT * FROM TABLE1 WHERE * IN(SELECT * FROM TABLE2)...Dakle 1 query koji je spoj vise njih...
↑  ↓

#96 11.05.2016-20:40
milllan Offline
Clan
Registrovan/a od: 12.11.2015-22:46
Komentari: 128


Subject: Re: Baza u Accessu za pekaru
Uspeo sam da odradim,sa malo ispravki...sada cu da vidim samo kao oduzima izlaz,kada nesto izadje iz magacina...
↑  ↓

#97 12.05.2016-07:20
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 605


Subject: Re: Baza u Accessu za pekaru
Ne razumem zašto ro radiš. Što reče Gjoreski

selecr * from stanje

završava poeao
↑  ↓

#98 12.05.2016-11:46
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,535


Subject: Re: Baza u Accessu za pekaru
On zeli da sva querija ispise u programu a u bazu da ostaje samo tabela ali to nije lako jel mora pisati puno SELECT u SELECT SQL. Namacices se puno da uradis to i ne znam koliko je dobro.
Ako vec to radis napravi neka funkcija iz koje ce mozes izvuciti stajne proizvoda i neka ona bide Public d mozes je pozvati iz svake forme.
Ja sam radio sa access tabela i vb ali uvek sam koristio querija iz accesa da mogu si olaksati posao.
Tabele sam stavljao u jednoj bazi a querija u drugoj i obe dve su bili linkovani izmedzu sebe.
Ja sam se uvek kopcao na baza u koja su bili qurija jel nije bilo ikakvih potreba da se kopcam na obe dve baze.
↑  ↓

#99 12.05.2016-15:01
milllan Offline
Clan
Registrovan/a od: 12.11.2015-22:46
Komentari: 128


Subject: Re: Baza u Accessu za pekaru
Uspeo sam da odradim,s tim sto sam morao da aktiviram query1,pa 2,pa 3,i na kraju onaj konacni...mislio sam da svedem na jedan upit,koji bi sadrzao mnogo select * from table,ali sljaka i ovako,kada zavrsim podelicu aplikaciju sa svima vama...hvala jos jednom...
↑  ↓

#100 19.12.2016-21:07
milllan Offline
Clan
Registrovan/a od: 12.11.2015-22:46
Komentari: 128


Subject: Re: Baza u Accessu za pekaru
Da li ova aplikacija sto mi je odradjena radi i sa robom koja nema normative,znaci cisto ulaz i izlaz ili ne...
↑  ↓

#101 20.12.2016-13:02
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,535


Subject: Re: Baza u Accessu za pekaru
To treba ti da znas @Milane mi samo pomazemo tu. To je tvoj program.
Da je bio moj ja bi znao to.
Inaku moi programi za kafane rade i sa normative i bez normative
↑  ↓

#102 20.12.2016-22:04
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 605


Subject: Re: Baza u Accessu za pekaru
Pa ulaz su ti sirovine, a izlaz gotova roba, nisi u bazi predvideo da i sirovina moze biti izlaz (na otpremnici mogu biti samo gotovi proizvodi). da bi radelo i bez normativa moras da omogucis da na otpremnicu idu i sirovine
↑  ↓

Stranice (7): 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7


All times are GMT +01:00. Current time: 20.11.2018-21:10.