Bosna i Hercegovina



nevsad Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.09.2010-14:40
Komentari: 166


Subject: write conflikt
kad otvorim formu
dobijem poruku write conflikt sa
copy to clipboard ili drop changes

u cemu je kvaka

unaprijed hvala

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  VRITE COMFILCT.rar
Preuzimanja: 34
Veličina: 87.10 KB

↑  ↓

nevsad Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.09.2010-14:40
Komentari: 166


Subject: Re: write conflikt
evo linka za rijesenje problema
http://www.access-programmers.co.uk/...hp?t=48264

nadam se da ce nekom pomoci
↑  ↓

miro35 Offline
Moderator
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Subject: Re: write conflikt
Sta se desi kad kliknesh drop change. izgleda da imas problem sa unosom recorda u tabelu. zato ti je ova greska. udji u tabelu vjerovatno nije unesen record do kraja. prekinut je unos
Miro
↑  ↓

nevsad Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.09.2010-14:40
Komentari: 166


Subject: Re: write conflikt
na drop change me normalno pusti u formu

mozda nisam pojasnio

baza je u mysql i naravno linkovana
po ulasku u aplikaciju pojavi se taj massage
prva pomisao bila je dami hvali u nekoj tabeli kljuc ali to sam eliminirao jer nije hvalio

ono sto sam ja skontao je da se ne zavrsi upis zadnjeg recorda i da je taj massage otuda
ali to nisam mogao eliminirati

onda sam ceprkao po netu i na navedenom linku nasao rijesenje

Private Sub Form_Error(DataErr As Integer, Response As Integer)
If DataErr = 7787 Then
Response = acDataErrAdded
End If
End Sub

po upisu navedenog koda na event onload rijesi sam problem
↑  ↓

miro35 Offline
Moderator
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Subject: Re: write conflikt
Vjerovatno moraš u my sql-u u toj tabeli promjenuti tip polja u istoj. vjerovatno ne odgovara number polje ili datumsko polje sa regionalnim postavkama tvog PC-ija i zato ne moze da upiše podatak u tabelu.
A kad pališ aplikaciju vjerovatno se otvara neka forma koja je vezana sa nekom tabelom, i isto tako treba da učita neki podatak a zbog tipa polja ne može.
Probaj to pogledat odnosno provjerit.
Miro
↑  ↓

nevsad Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.09.2010-14:40
Komentari: 166


Subject: Re: write conflikt
pogledat cu pa javim

pozdrav
↑  ↓

Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,256


Subject: Re: write conflikt
Kad radis sa mysql om najboje je raditi sa nevezanim formama odnosno forme na koi nemas recordsouce.
MySql nije tako kompatibilan da Accesom kako MSSql om.
Jako puno moras boditi racun oko tipova polja kako su definisane pogotovo obrni paznju ako imas datumske polja i polja koi koi su tipu YedNo(odnosno chechbox).
↑  ↓

Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,256


Subject: Re: write conflikt
Evo sad pogledao sam ono sto si stavio i vidim da imas glaqvnu formu i subformu,predpostavljam da ovaj program na pocetku je bio sa access databazu pa si sve to prebacio na mysql.
Ako je bio tako onda moras i nesto promeniti u programu.
Kod MYSQL nece ti raditi tako lako ono sta si pravio za accesa.
Najbolje da stavis baza od MYSQL i program pa da pogledame sta mogu se tu uraditi.
Ovo tvoje prebacivjne nece ici lako.
↑  ↓

miro35 Offline
Moderator
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Subject: Re: write conflikt
To mu je vjerovatno problem sto mu je forma vezana sa tabelom
Miro
↑  ↓

 Podijeli  Dodaj odgovor Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 20.08.2017-03:28.