Bosna i Hercegovina



Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,236


Subject: Multiplay database
Pozdrav.
Imam dve identicni tabeli na dva razlicni serveri edem MSSQL i eden MYSQL sega mi treba od ovie dve tabeli da mozam da napravam UNION QUERY.Rabotam so ADO
Isto dobro bi bilo da mozam da napravam i insert queri no da ne e so DO WHILE
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,364


Subject: Re: Multiplay database
Union Query je u stvari skup srodnih podataka iz dvije tablice.
U tvom slucaju su to dvije tablice iz dvije razlicite baze.
Postavlja se pitanje kako imas namjeru predociti te podatke odnosno gledati ih.
Vjerovatno ti i ne treba union Query (ili mozda treba) jer podatke mozes predociti na nekoj kontroli na vise nacina.

Ti si napisao da ti treba Query pa se pitam kako ces gledati u Vb taj Query.
Vb za pregled ima VB Grid list itd.

Mozda da malo bolje pojasnis ovo nije mi bas jasno.
Pozdrav
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,364


Subject: Re: Multiplay database
Ako bas hoces mozes obje tabele linkovati na mdb bazu i tamo napraviti union.
Koliko je dobro rjesenje to je pitanje!
Pozdrav
↑  ↓

Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,236


Subject: Re: Multiplay database
Meni ustvari treba da mogu raditi sa obe dve tabele u isto vreme odnosno da mogu spoiti razdvoiti i druge operacije iznad tabele.
Ustvari ja imam vise udaljeni serveri koi su na MYSQL baze i VB6 Kasa e sad ja kod mene imam Glavni program u koi se prikupljaju sve podatke iz kase ali sad mi treba da mogu od te kase izdvoiti te podatke spoiti u jedan recordset i ubaciti u tabela na serveru.
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,364


Subject: Re: Multiplay database
Pa najbolje ti je da napravis lokalnu bazu.
Mozda mdb pa da u nju privremeno smijetas podatke.
Mozes je cak i kodom kreirati i tabelu u njoj u koju ces smjetiti podatke iz dvije udaljene baze.
Mislim da nece raditi nista sporije.
Ja cesto koristim mdb kao temp podatke i veoma brzo radi.
Znaci u kodu kreiram mdb i tabele koje mi trebaju kao i link.
Pozdrav
↑  ↓

Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,236


Subject: Re: Multiplay database
Ma nije to problem ima nacina kako spoiti podatke sa mssql i mysql i sve to radi online ok ali sam hteo da proban nesto sasvim drugacije, recimi sad jesi li nesto ovakvo radio?
Da ti malo objasnim sta sad za sad mi treba evo nesto sta sam isprobavao ali ovo mi doda samo jedam red.
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Call ConnectServeri ' Ovo je funkcija za spajajne sa serverima
  2. Dim rs As ADODB.Recordset
  3. Set rs = New ADODB.Recordset
  4. rs.Open "SELECT * FROM tblArtikli", cn
  5. cnKasa.Execute "Delete FROM tblArtikli"
  6. cnKasa.Execute "INSERT tblArtikli(ID_Artikal,Artikal_Ime,Prikazi,MK_Proizvod) SELECT '" & rs.Fields("ID_Artikal") & "','" & rs.Fields("Artikal_Ime") & "','" & rs.Fields("Prikazi") & "','" & rs.Fields("MK_Proizvod") & "'"
  7. rs.Close
  8. Set rs = Nothing
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,364


Subject: Re: Multiplay database
Nisam nikada radui sa udaljenim serverima.
Desavalo mi se pri spasavanju podataka da mi ovako nesto treba.
Najcesce kada se pšostavlja nova app. sa novom bazu pa napr. iz tps baze ili neke druge treba prebacivati podatke ili pak iz vise lokalnih baza u jednu bazu koja radi u lokalnoj mrezi.

Mozda je dobra ideja koju sam nekada koristio a to je pravljenje lokalnih tabela i to obicno mdb te naknadna automatska pohrana na Ms sql ili neu drugu bazu u mrezi.
Ima to svojih prednosti.
Ukoliko mreza stane iz nekog razloga vi i dalje mozete unositi podatke.
Manje je opterecenje mreze pa brze radi.

Ima tu mnostvo ideja e sad da se itestira sta je bolje veoma je tesko.
Pozdrav
↑  ↓

Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,236


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: Multiplay database
Kako dolazi vremena sve vise traze mi posla sa udaljenim serverima,
MYSQL pokazao se kako laki za koristejne na udaljenim lokacijama , a MSSQL bolji kako lokalni server.
Od prilike oba dva servera su tu negde sa mogucnosima ali lako mi je koristiti MSSQL kad trebam raditi slozenije operacije ,bolje poznajem StorProcedure i funkcije na MSSQL.
Jas znam kako spoiti MySQL udaljene servere i lokalni MSSQL server i nije mi to problem ,samo sam hteo da napravim nesto u okvira samo EXE koe koristim.
Da recimo imam dva rekordseta jedam na MYSQL i jedan na MSSQL ili MSACCESS i da mogu podatke s jedne ili druge strane prebacim ili spoim zavisno od potrebama.
da recimo:

rs.Open "SELECT * FROM tblArtikli", cn ' MSSQL
rs2.Open "SELECT * FROM tblArtikli", cn2 ' MYSQL

Ova na SQL Server se radi ovako :

SELECT * FROM OPENQUERY(MySQL , 'select * from tblArtikli')
UNION ALL
SELECT * FROM OPENQUERY(MySQLKasa1 , 'select * from tblArtikli')'

Kako bi doslo ova sa ADO i uopste dali je moguce.
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,364


Subject: Re: Multiplay database
Neznam stvarno.
Toliko nisam radio na tome.
Ako imas vremena dobro bi bilo da naprvais temu spajanje MSSQL i MySQL servera.
Vidim da bi ti tu imao dosta korisnog napisati.

Sam ovaj predhodni post je kosrista a kamoli sta drugo.
Pozdrav
↑  ↓

Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,236


Subject: Re: Multiplay database
Nije problem napravicu ja nova ovakva tema i stavicu puno korisni primera za spajajne servera i baze.
Samo sad imam puno posla radim na jedan projekt koj ima oko 20 udaljeni servera i jedan glavni server,i znas sreo sam se sa puno problema koi nije lako resiti pogotovo kad nema gde da pitas.
Ja do sad sam radio sa jedan ili dva servera ali ova je vec ozbilni posao gde mora se obratiti paznju na svi detali.
Inaku spajajne sa MYSQL serverima ide na isti nacin kao linkovajne preko ODBC drajverima na MsACCESSU nista slozeno. Objasnicu detalnije.
↑  ↓

 Podijeli  Dodaj odgovor Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 28.06.2017-21:47.