Bosna i Hercegovina



#1 15.08.2016-16:51
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 2,921


Subject: php kod mysql upita
$ime=$_POST['ime'];
$podaci=mysql_query("
    SELECT *
    FROM imenik
    WHERE ime LIKE ' % . $ime . % ' <--ovdje je greska sa "" ili sa ' '
    ORDER BY ime
    LIMIT 0,50")
    or die(mysql_error());

$brojStavki = mysql_num_rows($podaci);
if ($brojStavki>0)
{
    while ($kolona=mysql_fetch_array($podaci))
    {
        echo $kolona['ime'];
    }
}

kada upisem WHERE ime LIKE ' %ime% ' onda nade sva imena koja imaju u sebi ime

znalinetko?
Neki piju od radosti, neki od tuge, a ja od jutra.
↑  ↓

#2 15.08.2016-20:57
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,389


Subject: Re: php kod mysql upita
Probaj sa dva zasebni navodnici nekad kad izvrsavam queri od mssql na mysql kod stringova mora se staviti dupli navodnici ali mislim na onaj jedinacen dva puta a ne onaj dupli.
↑  ↓

#3 16.08.2016-08:43
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,565


Subject: Re: php kod mysql upita
$podaci=mysql_query("
SELECT *
FROM imenik
WHERE ime LIKE '' % . $ime . % '' <-----2 puta chr(39)
ORDER BY ime
Pozdrav
↑  ↓

#4 16.08.2016-12:35
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 2,921


Subject: Re: php kod mysql upita
Citat od zxz:
$podaci=mysql_query("
SELECT *
FROM imenik
WHERE ime LIKE '' % . $ime . % '' <-----2 puta chr(39)
ORDER BY ime
nece
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '% . kurt . %'' ORDER BY slBr LIMIT 0,100' at line 3

RIJESENJE:
ne smiju biti one tocke, ispravno glasi ovako:

$ime=$_POST['ime'];
$podaci=mysql_query("
SELECT *
FROM imenik
WHERE ime LIKE ' %$ime% '
ORDER BY ime
LIMIT 0,50")
or die(mysql_error());

$brojStavki = mysql_num_rows($podaci);
if ($brojStavki>0)
{
while ($kolona=mysql_fetch_array($podaci))
{
echo $kolona['ime'];
}
}
Neki piju od radosti, neki od tuge, a ja od jutra.
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 16.08.2016-12:42 od strane Avko. ↑  ↓

#5 16.08.2016-17:35
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,389


Subject: Re: php kod mysql upita
Nisam primetio tocke ,
U SQL-u tocki se koriste kad stavljas da recimo baza.Ime_Tabela.Ime_Polja
↑  ↓

#6 16.08.2016-22:28
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 2,921


Subject: Re: php kod mysql upita
where ime='SPACE TOCKA $ime TOCKA SPACE'
treba bez SPACE i TOCKA
Neki piju od radosti, neki od tuge, a ja od jutra.
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 16.08.2016-22:47 od strane Avko. ↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 18.02.2018-11:35.