Bosna i Hercegovina



#1 02.11.2016-14:16
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,162


Subject: ispis stringa sa praznim poljima, formatiranje ispisa
mozda znate kako ispisati neki text a da je duzina stringa uvijek ista, tj kako pri ispisu da stavlja text jedan ispod drugog u jednakoj velicini.
naprimjer
text1="Avko"
text2="dobro jutro!"
text3="kako ste proveli dan? "
num=123456

meni nakon sto napisem
echo text2.text1.num;
echo text3.text1.num;

napise ovo:
dobro jutro! Avko 123456
kako ste proveli dan? Avko 123456

ja bi htio ovako (bez ovih crta, to sam morao staviti jer neznam staviti TAB):
dobro jutro!___________Avko__123456
kako ste proveli dan?___Avko__123456

imaju neke funkcije printf(), sprintf() ali mi nije bas jasno
Život je moja domovina.
Ovaj komentar je mijenjan 3 puta. zadnja izmjena 02.11.2016-14:19 od strane Avko. ↑  ↓

#2 02.11.2016-17:30
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,722


Subject: Re: ispis stringa sa praznim poljima, formatiranje ispisa
Ovako ti od prilike radi printf funkcija.
DownloadIzvorni kod (HTML):
  1. <!DOCTYPE html>
  2. <?php
  3. $godine = 39;
  4. $mojeime= "Doriford";
  5. printf("Moje ime je %s i imam %u godina",$mojeime,$godine );
  6. ?>
  7. </body>
  8. </html>

Ovo tvoje ja mislim da moras rjesavato u html-u css-om.
Neznam da postoji php naredba za prazan prostor odnosno za formatiranje prosroe+ra dok to u html-u mozes napravati na vise nacina.
Mozes napraviti formu napr.
za prazno mjesto u html koristis  
Znaci naredba php eho i onda   gjde treba pa onda memorijska od php.
Mozes cak upisati iu u memorijsku  
Ipak je najbolji nacin forma ili div.
Pozdrav
↑  ↓

#3 02.11.2016-21:47
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,162


Subject: Re: ispis stringa sa praznim poljima, formatiranje ispisa
zahvaljujem
Život je moja domovina.
↑  ↓

#4 02.11.2016-22:19
mirsadz Offline
Moderator
Registrovan/a od: 26.05.2011-21:40
Komentari: 36


Subject: Re: ispis stringa sa praznim poljima, formatiranje ispisa
DownloadIzvorni kod (HTML):
  1. <!DOCTYPE html>
  2.  
  3. <table style="width:50%">
  4. <tr>
  5. <td>$mojeime</td>
  6. <td>$godina</td>
  7. </tr>
  8.  
  9. </body>
  10. </html>

Mozes ovako, 2 varijable smjestis u html tabelu, i samo ispises kao echo.
↑  ↓

#5 03.11.2016-00:08
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,162


Subject: Re: ispis stringa sa praznim poljima, formatiranje ispisa
ok, sutra javim hvala na odgovoru
...
evo doslo i sutra. sjeo za laptop oko 9:30
zazelio dobro jutro na forumu.
uzeo onlajn php tester.
Jebavo se pisajuci kod do 12:00
Zapeo na vadenju varijabli iz matrice (array)
Nesto se zblokiralo i ode kod u vrazju mater
vratio se na forum i vidio da je zxz u meduvremenu stavio php koristan kod vadenje varijabli iz matrice (foreach), a grom me ne ubio, a ja izludio to trazeci po netu.
sada je 13:00
dal da ispocetka idem, il da odem gledati film?
gledam ovu stranicu phptester.net
pise <php i blinka ceka unos, a gdje je moj kod?
granulo sunce, ulazi kroz prozor i smeta mi za oci.
Evo na izdvojeno, naslov: mali problem oko VB aplikacije i mysql baze
-e necu to gledat.
idem u notepadu pisat kod, ko ga jebe. Imam 2 sata pa na arbajt.
cujemo se opet sutra.
Život je moja domovina.
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 03.11.2016-13:04 od strane Avko. ↑  ↓

#6 03.11.2016-23:24
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,722


Subject: Re: ispis stringa sa praznim poljima, formatiranje ispisa
hehe bez muke nema nauke.
Imas srece pa tebi sve ide od ruke za razliku od druih.
nemoj misliti da ti laskam jer ja to neznam.
Pozdrav
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 04.11.2016-10:35 od strane Avko. ↑  ↓

#7 04.11.2016-10:47
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,162


Subject: Re: ispis stringa sa praznim poljima, formatiranje ispisa
Citat od zxz:
hehe bez muke nema nauke.
Imas srece pa tebi sve ide od ruke za razliku od druih.
nemoj misliti da ti laskam jer ja to neznam.

al ga muljas, ti da neznas?

evo ovo je najblize onome sto meni treba:

DownloadIzvorni kod (Text):
  1. function razmak($string,$strRazmak){
  2.         $pad_string = " "; //OVO JE JAKO BITNO
  3.         $string=str_pad($string, strlen($string)+(($strRazmak-strlen($string))*strlen($pad_string)),$pad_string, STR_PAD_RIGHT);
  4.         return $string;
  5. }
  6.  
  7.  
  8. $ime=array("Ivan","Aleksandar","Milos","Branimir","Dragoslav");
  9. $prezime=array("Horvat","Gjoreski","Stanimirovic", "Valc","Kretovic");
  10. $id=array("1","123","45678","124536","290");
  11.  
  12. $duzina1 =max( array_map('strlen', $ime))+1;
  13. $duzina2 = max(array_map('strlen', $prezime))+1;
  14. $duzina3 = max(array_map('strlen', $id))+1;
  15. $brElemenata=count($ime)-1;
  16. $brojac=0;
  17.  
  18. $keys = array_keys($ime);
  19.  for($i=0;$i<$brElemenata;$i++){
  20.         echo razmak($ime[$keys[$i]],$duzina1);
  21.         echo razmak($prezime[$keys[$i]],$duzina2);
  22.         echo razmak($id[$keys[$i]],$duzina3)."</br>";
  23. }

Život je moja domovina.
↑  ↓

#8 04.11.2016-18:30
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,722


Subject: Re: ispis stringa sa praznim poljima, formatiranje ispisa
Evo probaj ovo:
DownloadIzvorni kod (HTML):
  1. <!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN">
  2.    <head>
  3.       <title>Untitled</title>
  4.       <meta http-equiv="generator" content="PHP Designer 2005" />
  5.    </head>
  6. <?php
  7. $ime=array("Ivan","Aleksandar","Milos","Branimir","Dragoslav");
  8. $prezime=array("Horvat","Gjoreski","Stanimirovic", "Valc","Kretovic");
  9. $id=array("1","123","45678","124536","290");
  10. $brkolona=3;
  11. ?>
  12. <TABLE BORDER="0">
  13. <?php
  14. for($i=0;$i<$brkolona;$i++)
  15. {
  16. echo "<TR>";
  17.  echo '<TD ALIGN="left">'.$ime[$i]. "</TD>";
  18.  echo '<TD ALIGN="left">'.$prezime[$i]. "</TD>";
  19.  echo '<TD ALIGN="right">'.$id[$i]. "</TD>";
  20.  echo "</TR>";
  21.  }
  22.  ?>
  23. </BODY>
  24. </HTML>

Htio sam samo eci da je to daleko lakse napraviti preko HTML a php ostaviti samo za izracunavanja.
HTM svakako nece pokazati prazno mjesto i kad ga napravis.
Pozdrav
↑  ↓

#9 06.11.2016-17:20
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,722


Subject: Re: ispis stringa sa praznim poljima, formatiranje ispisa
Posto se ti ne javljas.
Evo od mene jos jedan nacin.
DownloadIzvorni kod (HTML):
  1. .container {
  2.     width: 320px;
  3. }
  4.  
  5. #ime {
  6.     float: left;
  7.     max-width: 120px;
  8.     margin: 0;
  9.     padding: 1em;
  10. }
  11.  
  12. #prez {
  13.     float: left;
  14.     max-width: 120px;
  15.     padding: 1em;
  16.    
  17. }
  18. #broj {
  19.     max-width: 80px;
  20.     float:  right;
  21.     padding: 1em;
  22. }
  23.  
  24. <?php
  25. $ime=array("Ivan","Aleksandar","Milos","Branimir","Dragoslav");
  26. $prezime=array("Horvat","Gjoreski","Stanimirovic", "Valc","Kretovic");
  27. $id=array("1","123","45678","124536","290");
  28. $brkolona=3;
  29. $redova=5;
  30. echo '<div class="container">';
  31. echo '<div id="ime">';
  32.     for($i = 0; $i < $redova; $i++)
  33.    {
  34.     echo $ime[$i]. "<br>";
  35.     }
  36. echo "</div>";
  37. echo '<div id="prez">';
  38.     for($i = 0; $i < $redova; $i++)
  39.    {
  40.     echo  $prezime[$i]. "<br>";
  41.     }
  42. echo "</div>";
  43. echo '<div id="broj">';
  44.     for($i = 0; $i < $redova; $i++)
  45.    {
  46.     echo $id[$i]. "<br>";
  47.     }
  48. echo "</div>";
  49. echo "</div>";
  50.  ?>
  51. </BODY>
  52. </HTML>

Pozdrav
↑  ↓

#10 06.11.2016-18:14
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,162


Subject: Re: ispis stringa sa praznim poljima, formatiranje ispisa
nemam se sa cim javiti pa se ne javljam. kada nesto napravim stavit cu. isprobavam ovo tvoje i pokusavam kombinirati pa gledam rezultat. uglavnom najcesce zapinjem na sintaksi , tu najvise gubim vremena.
Život je moja domovina.
↑  ↓

#11 06.11.2016-18:36
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,722


Subject: Re: ispis stringa sa praznim poljima, formatiranje ispisa
Moras imati instalisan php i neki editor.
Ja radim u PHP designer2005.
Posto i ja lose kucam pa grijesim ali mi mnogo pomogne.
Pozdrav
↑  ↓

#12 06.11.2016-20:53
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,162


Subject: Re: ispis stringa sa praznim poljima, formatiranje ispisa
oces reci da nemoram imati local server za izvrsiti php kod
Život je moja domovina.
↑  ↓

#13 06.11.2016-21:13
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,722


Subject: Re: ispis stringa sa praznim poljima, formatiranje ispisa
hehe moras.
Ima i to negdje sve napisano.
Koji kodovi se izvrsavaju na serverskoj strani a koji na klijentskoj.
Ovako html i javscript se izvrsava na klijentskoj strani a ostali kod na serverskoj strani.
Pozdrav
↑  ↓

#14 06.11.2016-21:28
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,162


Subject: Re: ispis stringa sa praznim poljima, formatiranje ispisa
to sve znam i imam lokal server ali kad zelim isprobat samo php kod a da ne podizem lokal server ja to onda php online test
Život je moja domovina.
↑  ↓

#15 12.11.2016-10:03
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,162


Subject: Re: ispis stringa sa praznim poljima, formatiranje ispisa
Citat od zxz:

DownloadIzvorni kod (HTML):
  1. <!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN">
  2.    <head>
  3.       <title>Untitled</title>
  4.       <meta http-equiv="generator" content="PHP Designer 2005" />
  5.    </head>
  6. <?php
  7. $ime=array("Ivan","Aleksandar","Milos","Branimir","Dragoslav");
  8. $prezime=array("Horvat","Gjoreski","Stanimirovic", "Valc","Kretovic");
  9. $id=array("1","123","45678","124536","290");
  10. $brkolona=3;
  11. ?>
  12. <TABLE BORDER="0">
  13. <?php
  14. for($i=0;$i<$brkolona;$i++)
  15. {
  16. echo "<TR>";
  17.  echo '<TD ALIGN="left">'.$ime[$i]. "</TD>";
  18.  echo '<TD ALIGN="left">'.$prezime[$i]. "</TD>";
  19.  echo '<TD ALIGN="right">'.$id[$i]. "</TD>";
  20.  echo "</TR>";
  21.  }
  22.  ?>
  23. </BODY>
  24. </HTML>
uzeo sam ovo, dodao boju
echo '<TD ALIGN="left"><font color="blue">'.$ime[$i]. "</TD>";
echo '<TD ALIGN="left"><font color="red">'.$prezime[$i]. "</TD>";
echo '<TD ALIGN="right"><font color="green">'.$id[$i]. "</TD>";
Život je moja domovina.
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 17.07.2018-22:02.