Bosna i Hercegovina



#1 06.11.2016-22:24
freeman Offline
Clan
Registrovan/a od: 29.10.2014-09:37
Komentari: 135


Subject: Registracija aplikacije
Može li pomoć oko ove zaštite.Pitanje:Koliko je dobra za zaštitu aplikacije?Vaša ocjena.Zanima me Kako radi? Gdje se sprema zapis nakon što se izvrši registracija.Našao sam na netu pa možda bude još nekom korisno.Kako jednostavno kopirati formu registracije zajedno sa modulima u svoju aplikaciju i prilagoditi je za svoje potrebe.Pozdrav.

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  UnLocker.zip
Preuzimanja: 103
Veličina: 55.08 KB

↑  ↓

#2 08.11.2016-18:20
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,827


Subject: Re: Registracija aplikacije
Pogledal ovo iko?
Covjek postavio da pogledamo.
Nisam imao vremena ali ja cu sutra malo detaljnije pogledati.
Pozdrav
↑  ↓

#3 08.11.2016-20:12
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,319


Subject: Re: Registracija aplikacije
ja gledao otvorio u accesu izvrtio kotacicem misa sve kodove i u cudu sve to gledao te se zapitao; cemu to sve sluzi?
Život je moja domovina.
↑  ↓

#4 12.11.2016-11:15
freeman Offline
Clan
Registrovan/a od: 29.10.2014-09:37
Komentari: 135


Subject: Re: Registracija aplikacije
Nadam se da će netko naći malo vremena za komentar.
↑  ↓

#5 12.11.2016-12:51
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,546


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: Registracija aplikacije
Pogledao sam ova.
Podatci o registracija se upise u registri.
Ja u zadnje vreme sam odusto od pravejne zastita za registracija aplikacije.
Na moi aplikacie samo sam zabraio na klientima da promene podatke o firme , te podatke stavljam u modul i pred pravejne Mde izaberem za koja firma se odnosi.
To se pokazalo kako dovoljno za zastita aplikacije.
Niko ne dira program na koi ne moze promeniti nazv firme ,adresa , danocni broeve i drugo.
To je za access aplikacije .
Oni drugi sta sam pravio vo vb za niv zastita sam stavio vo setup.ini pored aplikacije i ali podatke pred upisivajne na ini su kriptirane i ne moze se promeniti nikako osim iz aplikacije.
Tamo u ini upisem dali je program trajal ili je full verzija i date za trajal verzija od do , isto tamo sam zapisao i seriski broj diska i seriski broj procesora koi naravno nisu isti sa onaj koj ti iscitas nego su preradeni po neka formula i naravno i oni su kriptirane.
Ova tvoja zastita radi za access 2007 i nagore.
jas za Access 2003 imam nesto slicno samo sto podatke se ne upise u registri ngo u nevidlive tabele u samoj aplikacije.

pogledaj modul M_CheckRegistry tamu je ispisano u koj register sta se upise.
↑  ↓

#6 12.11.2016-13:54
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,827


Subject: Re: Registracija aplikacije
Eto ja pregledah i dat cu svoje misljenje.
Prvo sto mi se ne svidja je svaranje po registijima i to na pricipu shela do vb ima svoju naredbu za upis u registrije i sigurniji je sto se tice verzija op. sistema.

Dobro da krenemo od pocetka.
Prvo podizemo formu F_registration i tu imamo produkt kod.
Evo kako se generise:
ProductCode = Version & "-" & Mid(DateInstalled, 1, 3) & "-" & Mid(DateInstalled, 4, 3) & "-" & Mid(DateInstalled, 7, 2)

Do prve crtice je verzija programa koja je tako nezgrapno uradjena.
Napr ja bih je zapisao u neku tabelu pa odatle citao ili pak napraviio kao konstantu.
Ovako je obicnom korisniku to tesko naci gdje da promijeni.
Evo te procedure:
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Function WriteToReg1()
  2.     Dim RegKey As String
  3.     Dim RegObj
  4.     Dim Value As String
  5.     Dim WTR1 As Object
  6. 'Writes the Version Number in the Registry
  7. 'This can be done by Package Solution Wizard  
  8.    RegKey = "HKCU\SOFTWARE\MyApp\Version"
  9. 'Version in the format X.X.X
  10. 'X is between 0 and 9
  11.    Value = "1.2.3"
  12.     Set WTR1 = CreateObject("WScript.Shell")
  13.     WTR1.RegWrite RegKey, Value, "REG_SZ"
  14. End Function

Znaci obican korisnik bi morao verziju programa ovdje mijenjati.
Na slican nacin zapisuje u registrije i datum instalacije pa poslije cita u produkt kodu.
Znaci produkt kod je generisanma instalacije i verzije programa.

Po meni ako hocemo da imamo produkt kod odnosno broj proizvoda onda to treba da generise vlasnik programa i da ti posalje.
Mada to i nije toliko bitno.

Dalje imamo formu F_Generator gdje se na osnovu produkt koda generise registracioni kod.
Ova je procedura jos gora
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Private Sub ButtonGenerate_Click()
  2.  
  3. 'Add your own error handling / validation
  4.  
  5. On Error Resume Next
  6.  
  7.     Dim A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M
  8.  
  9. 'Gets the first part of the code
  10.  
  11.     A = Mid(Code1, 1, 1)
  12.     B = Mid(Code1, 2, 1)
  13.     C = Mid(Code1, 3, 1)
  14.  
  15. 'Gets the second part of the code
  16.  
  17.     D = Mid(Code1, 4, 1)
  18.     E = Mid(Code1, 5, 1)
  19.     F = Mid(Code1, 6, 1)
  20.     G = Mid(Code1, 7, 1)
  21.     H = Mid(Code1, 8, 1)
  22.     I = Mid(Code1, 9, 1)
  23.     J = Mid(Code1, 10, 1)
  24.     K = Mid(Code1, 11, 1)
  25.  
  26. 'Shows the Version Number on the form
  27.  
  28.     VersionNumber = A & "." & B & "." & C
  29.  
  30. 'Shows the Date Installed on the form
  31. 'Unscrambles the date
  32. 'Format = DDMMYYYY
  33. 'D1 Y1 D2 Y2 M1 Y3 M2 Y4
  34.  
  35.     DateInstalled = D & F & "/" & H & J & "/" & E & G & I & K
  36.  
  37. 'Generate the first part of the Registration Code
  38.  
  39.     Dim hexno1, x1
  40.     Dim Unlock1 As String
  41.  
  42.     hexno1 = A & B & C
  43.     For x1 = 1 To Len(hexno1) Step 2
  44.  
  45.     Next
  46.     Unlock1 = CLng("&h" & hexno1)
  47.  
  48. 'Generate the second part of the Registration Code
  49.  
  50.     Dim hexno2, x2
  51.     Dim Unlock2 As String
  52.  
  53.     hexno2 = D & E & F & G & H & I & J & K
  54.     For x2 = 1 To Len(hexno2) Step 2
  55.  
  56.     Next
  57.     Unlock2 = CLng("&h" & hexno2)
  58.  
  59. 'Generate the Registration Code
  60. 'Splits the second part in two
  61. '4 digits then the rest
  62.  
  63.     L = Mid(Unlock2, 1, 4)
  64.     M = Mid(Unlock2, 5, 20)
  65.  
  66.     Code2 = Unlock1 & "-" & L & "-" & M
  67.  
  68. End Sub
Prvo dimenzionisanje variabli
dim a,b,c, d itd
Umjesto napr Dim esto(brojMem)
Onda tu imaju i dvije petlje koje nista ne rade.
For x1 = 1 To Len(hexno1) Step 2
' ovdje bi trebao biti neki kod ako hocemo da nam petlja nesto radi
'Ovako petlja se izvrti na prazno.
Next

Na kraju se generise registracioni kod a u stvari samo se datum i verzija ispisuju heksadecimalno.
Ne provjerava ni hardver niti bilo sta dugo sem datuma i verzije.

I na kraju ima dvije procedure unlocker1 i unlocker2 koje u stvari rade isto sto i ova gore procedura.
To mu je provjera dali je program registrovan.
Ima tu i onih 30 dana demo.

Ima na forumu uputstvo i sve procedure izradjene za registraciju programa sa provjerom diska ili mat ploce nesto nisam siguran ali svejedno imate dll
na forumu koji cita hardver pa mozete preko njega procitati sto zelite.
Pozdrav
↑  ↓

#7 13.11.2016-22:02
freeman Offline
Clan
Registrovan/a od: 29.10.2014-09:37
Komentari: 135


Subject: Re: Registracija aplikacije
Zahvaljujem vam na svim vašim komentarima.
↑  ↓

#8 13.11.2016-23:34
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,827


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: Registracija aplikacije
Ako nam treba ovo mozemo mi to i sami ovdje napraviti.
Mozemo uzeti cak i ovr forme pa samo kod popraviti.
Pozdrav
↑  ↓

#9 16.11.2016-12:03
nevsad Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.09.2010-14:40
Komentari: 187


Subject: Re: Registracija aplikacije
stavi u 2003
↑  ↓

#10 17.11.2016-22:02
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,546


Subject: Re: Registracija aplikacije
oces zastita koja ja koristim ili se odnosi na @freeman
↑  ↓

#11 17.11.2016-22:54
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,827


Subject: Re: Registracija aplikacije
Ni ja ne stavljam zastitu nikakvu.
Radim ovo isto sto i @Gjoreski stavim logo firme na formu ili naziv firme negdje da se nemoze mijenjati i to je to.
Nece niko sem ako nije neki program za nekakav veliki racun.
Pozdrav
↑  ↓

#12 21.11.2016-13:54
freeman Offline
Clan
Registrovan/a od: 29.10.2014-09:37
Komentari: 135


Subject: Re: Registracija aplikacije
Bilo bi korisno od ovoga napraviti funkcionalnu zaštitu.Vjerujem da se od ovog može napraviti nešto korisno .Istina najbolje podatke spremati u tablicu baze nego u registar.Slično kao u primjeru zaštite na ovom forumu.
Pozdrav.
↑  ↓

#13 21.11.2016-14:27
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,546


Subject: Re: Registracija aplikacije
Kazi gde si zapeo dokle si uradio i mi smo tu za pomos.
Ovakve stvari svako radi individualno.Ako mi svi uradimo neka zastita i ja postavimo tu na forumu onda to nije zastita.
↑  ↓

#14 24.11.2016-13:29
freeman Offline
Clan
Registrovan/a od: 29.10.2014-09:37
Komentari: 135


Subject: Re: Registracija aplikacije
Slažem se Gjoreski .Trenutno nemam vremena.Ako ne bude nekih prijedloga ranije .Kad uhvatim malo vremena .Pozdrav
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 16.12.2018-02:05.