Bosna i Hercegovina


switch Lista naslova:

#16 08.03.2017-09:45
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,301


Subject: Re: Zadaci za razbibrigu*
Citat od dex:
Jel ti ovo PHP?

Mislio sam u textbox napucas string, a procedura izbaci sve knjige koje u naslovu sadrze text iz comba.
Proceduru je bolje praviti u MySQL-u. a iz aplikacije samo prosledjivat string

bas nisam strucnjak za acces, sve sto znam je malo php i staviti mysql upit u string php-a pa izvrsiti taj string. Bas sam htio pitati tamo u temi "ako ima neko volje..." ali vas nisam htio ometati. Moja pitanja bi nas odvela na pocetak acesa. Tako da , eto jednostavno ...neznam
Život je moja domovina.
↑  ↓

#17 13.03.2017-19:18
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 605


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: Zadaci za razbibrigu*
Evo, da dam resenje

DownloadIzvorni kod (SQL):
  1. CREATE PROCEDURE `pretraga` (IN ul varchar(50))
  2. BEGIN
  3. SET ul = REPLACE (ul,"%", "%\%");
  4. SET ul = REPLACE (ul,"_", "_\_");
  5. SET ul = concat ("%", ul, "%");
  6. SELECT * FROM knjige WHERE naslov LIKE ul;
  7. END

Poenta cele price je da kad pravite pretragu po nekom text polju imajte na umu da korisnik moze da unese i neki joker znak, i onda dobije netacne rezultate. Na ovaj nacin se to predupredjuje.
↑  ↓

#18 03.04.2017-20:20
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Subject: Kreiranje sql-a
Imamo tabelu sklopivi sa poljima:
ID_Sklopa
Naziv_Sklopa

I tabelu elementi sa poljima

Id_Elementa
ID_Skolpa
Naziv elementa.

treba napraviti pretragu po elementima po id elementa ili po nazivu svejedno je a da rezultat pretrage vrati samo one sklopove koji sadrze sve elemente pretrage.
Znaci ne sve elemente sklopa nego sve elemente pretrage.
Pozdrav
↑  ↓

#19 04.04.2017-20:38
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 605


Subject: Re: Zadaci za razbibrigu*
Trebalo bi napraviti Temp tabelu sa poljima IdElemanta i NazivElemanta, pa onda prvo nju popuniti onim sto je odabrano za pretragu. Onda bi SQL isao

DownloadIzvorni kod (SQL):
  1. SELECT Sklopovi.NazivSklopa, Count(a.NazivElementa) AS broj
  2. FROM Sklopovi
  3. INNER JOIN (SELECT * FROM elementi WHERE NazivElementa
  4. IN (SELECT Temp.NazivElemanta FROM Temp))  AS a
  5. ON Sklopovi.IdSklopa = a.IdSklopa
  6. GROUP BY Sklopovi.NazivSklopa
  7. HAVING Count(a.NazivElementa)) = (SELECT count * FROM Temp);

Evo i resenja u Accessu bez temp tabele, pomocu listboxa

Moglo bi se tu jos toga ispeglati, nastavicemo diskusiju, tema je interesantna
Dobrih fazona za ovakve stvari ima ovde
http://icentar.ba/...&id=25049

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  Delovi.zip
Preuzimanja: 72
Veličina: 20.90 KB

Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 06.04.2017-18:50 od strane dex. ↑  ↓

#20 05.04.2017-10:16
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 605


Subject: Re: Zadaci za razbibrigu*
Ako zlimo sklopove koji sadrze bar jedan od izabranih jednostavno izbacimo having clauzulu,
Ako zelimo sklopove koji sadrze dva ili vise odabrana elementa postavimo

HAVING Count(a.NazivElementa)) >= 2

za tacno 2

HAVING Count(a.NazivElementa)) = 2

i tako dalje
↑  ↓

#21 06.04.2017-12:51
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Subject: Re: Zadaci za razbibrigu*
Niko se vise niti javlja niti pokusava izgleda.
Meni je ovo izgledalo primamlčjivo pa sam postavio.
Pozdrav
↑  ↓

#22 06.04.2017-12:52
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Subject: Re: Zadaci za razbibrigu*
Ovaj zadatak u stvarnosti bude u dobavljacima.
napr. daj mi sve dobavljace od kojih sam nabavio sledecu robu.
Pozdrav
↑  ↓

Stranice (2): 1, 2


All times are GMT +01:00. Current time: 14.11.2018-01:22.