Bosna i Hercegovina



#1 22.01.2017-16:34
kenan Offline
Clan
Registrovan/a od: 10.02.2011-15:24
Komentari: 182


Subject: Migracija Access FrontEnd u Visuel studio
postoji li neki alat ili nacin kako da svoju app prebacim u visual studio.

kada se prebacuje u sql to ide lako ima alat a za ovo nemogu ni da nađem a ni da skontam

imam sve forme, module, reporte, querye, macroe ekportovane u bas file
↑  ↓

#2 22.01.2017-17:40
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,485


Subject: Re: Migracija Access FrontEnd u Visuel studio
Bio je neki alat koji je prebacivao Msaccess97 u Vb6.
Prebacivao je samo forme i module.
Izvjestaji su ostajali u accessu.
Nije to bilo bog zna sta opet se moralo dosta naraditi da bi se dobilo nesto upotrebljivo.
Mozda negdje imam taj kompajler jos ali kao sto rekoh nije bilo upotrebljivo poslije toga sem da se ponovo dosta popravi.
Pozdrav
↑  ↓

#3 22.01.2017-18:06
kenan Offline
Clan
Registrovan/a od: 10.02.2011-15:24
Komentari: 182


Subject: Re: Migracija Access FrontEnd u Visuel studio
hvala

znaci sve ispočetka
↑  ↓

#4 22.01.2017-18:12
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,329


Subject: Re: Migracija Access FrontEnd u Visuel studio
Nemoj se truditi da trazis takvi alati, ono sto si uradio u accesu nece ti raditi dobro u visual studio.
Ja sam prije 5-6 godina trazio i nista ni priblizno nije zadovolio potrebe.
Moj sovet ti je da krenes da radis u visual studio.
Koliko ja vidim ti zelis prebaciti baza na mssql a program vo visual basic, samo obrati paznja na bazi koi prebacujes sa accesa na mssql cesto se desava baza pravljena za access da nije dobra na mssql.
↑  ↓

#5 25.01.2017-14:47
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,485


Subject: Re: Migracija Access FrontEnd u Visuel studio
Pa nije bas isto kao ispocetka.
Uglavnom kod radi ako se u njemu ne dodtices nekih objekata koji naravno ne funkcionisu isto i kada su isti kao napr tekstmbox ili combo.

Imat ces problem i izvjestaja ali to kad dodje na red onda cemo komentarisati.
Za sad kreni polako pa gdje zapnes onda javi i sve cemo rijesiti.

Mozda krenes od konekcije na mdb bazu ili ako prebacis u sql ili mysql.
Pozdrav
↑  ↓

#6 25.01.2017-18:45
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,329


Subject: Re: Migracija Access FrontEnd u Visuel studio
Ako staruje da radi u VB6 onda lako bi se snasao ali ako startuje na neka verzija veca od VB2003 onda ima puno stvari sta funkcionise drugacije. U oba slucajeva mi smo tu ako zapne bilo gde.
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 19.11.2017-03:54.