Bosna i Hercegovina



#16 11.02.2017-22:15
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,549


Subject: Re: Search SQL
Ja sam samo postavio pitanje ako sam u pravu sad cu da napravim tu pretragu.
Opet cu da napisem.
Znaci hoces kad u to polje neko upise naprimjer "kruska" da nadje artikal po imenu kruska ili kada napisea napr 12456271 da opet izbaci aertikal kruska pod uslovom da je ovo bar kod od kruska.
Pozdrav
↑  ↓

#17 12.02.2017-13:03
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,549


Subject: Re: Search SQL
Kod mene sve ove rade perfektno.
Mozda je stvarno do grida.
Evo isprobaj.
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Private Sub pret1_Change()
  2.     Dim MySQL As String, Rekord As String
  3.     Dim Kriterij As String, Uslov As String
  4.    
  5.         Uslov = Me.pret & "%"
  6.     MySQL = "SELECT * FROM tblArtikli WHERE "
  7.     Kriterij = "Artikal_Ime Like '" & Uslov & "' OR "
  8.     Kriterij = Kriterij & "Artikal_BarKod Like '" & Uslov & "' OR "
  9.     Kriterij = Kriterij & "Artikal_Sifra Like '" & Uslov & "'"
  10.     Rekord = MySQL & Kriterij
  11.     Me.Adodc1.RecordSource = Rekord
  12.  Adodc1.Refresh
  13. End Sub
  14.  
  15. Private Sub pret3_Change()
  16.  Dim MySQL As String, Rekord As String
  17.     Dim Kriterij As String, Uslov As String
  18.  
  19.     Uslov = Me.pret.Text & "%"
  20.     MySQL = "SELECT * FROM tblArtikli WHERE "
  21.     Kriterij = "Artikal_Ime Like '" & Uslov & "'"
  22.     Rekord = MySQL & Kriterij
  23.     rs.Open Rekord, conn
  24.    If Not rs.EOF And Not rs.BOF Then
  25.     Me.Adodc1.RecordSource = Rekord
  26.     Me.Adodc1.Refresh
  27.     GoTo Kraj
  28.     Else
  29.     rs.Close
  30.     Kriterij = "Artikal_BarKod Like '" & Uslov & "'"
  31.     Rekord = MySQL & Kriterij
  32.     End If
  33.    
  34.     rs.Open Rekord, conn
  35.     If Not rs.EOF And Not rs.BOF Then
  36.     Me.Adodc1.RecordSource = Rekord
  37.     Me.Adodc1.Refresh
  38.     GoTo Kraj
  39.     Else
  40.     rs.Close
  41.     Kriterij = "Artikal_BarKod Like '" & Uslov & "'"
  42.     Rekord = MySQL & Kriterij
  43.     End If
  44.     Kriterij = "Artikal_Sifra Like '" & Uslov & "'"
  45.     Rekord = MySQL & Kriterij
  46.     Me.Adodc1.RecordSource = Rekord
  47.     Me.Adodc1.Refresh
  48. Exit Sub
  49. Kraj:
  50. rs.Close
  51. End Sub
  52. Private Sub pret2_Change()
  53.  Dim MySQL As String, Rekord As String
  54.     Dim Kriterij As String, Uslov As String
  55.  
  56.     Uslov = Me.pret.Text
  57.     MySQL = "SELECT tblartikli.* From tblartikli " _
  58.     & "WHERE InStr(CONCAT(Artikal_Sifra,Artikal_BarKod,Artikal_Ime),'" & Uslov & "')>0"
  59.     Me.Adodc1.RecordSource = MySQL
  60.     Me.Adodc1.Refresh
  61. End Sub

Pozdrav
↑  ↓

#18 12.02.2017-16:48
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,370


Subject: Re: Search SQL
Ova treca varijanta od svih radi najbrze.
Varijanta koja sam napravio sa procedura na serveru je najbrza od svih.
Isto i grid je spori on usporava rad pa c morati naci neko resejne da njega zamenim.
jos nisam probao sa ovaj adodc control da vidim kako ce radi.
↑  ↓

#19 12.02.2017-18:28
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,549


Subject: Re: Search SQL
Ja sam radio preko njega i radi savrseno.
Naravno najbolje je rjesenje direktno na bazi ako je moguce.
ako je treca varianta najbrza mozda dio odradis na bazi odnosno ovo CONCAT a uslov u vb.

Nije mi jasno da radi sporo malo je ovo podataka nisam mjerio brzinuali radi istog momenta kada se pritisne taster.
Ja sam htio reci da je ova treca mozda najsporija onako od oka.
Pozdrav
↑  ↓

#20 12.02.2017-18:40
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,370


Subject: Re: Search SQL
ne znam tacno ali sada cu staviti to na test form i isprobacu opet
↑  ↓

Stranice (2): 1, 2


All times are GMT +01:00. Current time: 24.01.2018-10:47.