Bosna i Hercegovina



#1 14.03.2017-08:56
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: VBA kod ne radi
Imam jedan kod koji ne radi, sta nije uredu, sta treba dodati promjeniti da bi proradio.

DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Private Sub cmdPrikazi_Click()
  2.     Dim RS As Object
  3.  
  4.     Set RS = Forms!frmUnosOsnovnihPodatakaOKorisniku.Recordset.Clone
  5.     RS.FindFirst "[rednibrojkorisnika] = " & Me.txtRedniBrojKorisnika
  6.     If Not RS.EOF Then Forms!frmUnosOsnovnihPodatakaOKorisniku.Bookmark = RS.Bookmark
  7.     DoCmd.Close
  8. End Sub

Pozdrav!
↑  ↓

#2 14.03.2017-09:31
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,676


Subject: Re: VBA kod ne radi
Tesko je reci bez primjera jer je vjerovatno do nekih polja.
jedino ako je rednibrojkorisnika string onda treba ovako:
RS.FindFirst "[rednibrojkorisnika] = '" & Me.txtRedniBrojKorisnika & "'"
Pozdrav
↑  ↓

#3 14.03.2017-13:09
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: VBA kod ne radi
Znam da bi bilo lakše na primjeru ali !

Na formi "frmPretragaKorisnika" imam dva text polja i to:

Text box „txtRedniBrojKorisnika“ na Control Source stoji =subfrmPretragaKorisnika.Form!rednibrojkorisnika

Text box „Text10“ na Control Source stoji
=subfrmPretragaKorisnika.Form!ime & " " & subfrmPretragaKorisnika.Form!prezime

I onaj kod koji sam postavio na dugme "Prikazi"
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Private Sub cmdPrikazi_Click()
  2.     Dim RS As Object
  3.  
  4.     Set RS = Forms!frmUnosOsnovnihPodatakaOKorisniku.Recordset.Clone
  5.     RS.FindFirst "[rednibrojkorisnika] = " & Me.txtRedniBrojKorisnika
  6.     If Not RS.EOF Then Forms!frmUnosOsnovnihPodatakaOKorisniku.Bookmark = RS.Bookmark
  7.     DoCmd.Close
  8. End Sub

Pozdrav!
↑  ↓

#4 14.03.2017-13:15
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,676


Subject: Re: VBA kod ne radi
Da ali ja sam to sve isto napravio i kod mene kod radi.
Znaci nije do koda nego nacina.
Pozdrav
↑  ↓

#5 14.03.2017-14:03
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: VBA kod ne radi
Citat:
Znaci nije do koda nego nacina.

Kako do načina? Možeš li mi to pojasniti malo.
Pozdrav!
↑  ↓

#6 14.03.2017-14:23
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,118


Subject: Re: VBA kod ne radi
i ja isto nisam mogao vjerovati da cijeli zivot ljuštim jaja na krivi način, pa mi je zxz objasnio koji je to pravi način
Život je moja domovina.
↑  ↓

#7 14.03.2017-14:30
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: VBA kod ne radi
Citat:
i ja isto nisam mogao vjerovati da cijeli zivot ljuštim jaja na krivi način, pa mi je zxz objasnio koji je to pravi način
Ljuštenje jaja je ipak delikatniji posao od ovog što ja ovdje zanovijetam i smaram hahaha. Ako sada ljuštiš jaja na pravi način onda je zxz uspio u svom objašnjenju. E sad mene interesira jesu li jaja bila domaća ili su iz marketa Happy
Pozdrav!
↑  ↓

#8 14.03.2017-18:58
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,676


Subject: Re: VBA kod ne radi
Pa gledaj moze bniti do naziva polja ili evo ovo.
If Not RS.EOF Then Forms!frmUnosOsnovnihPodatakaOKorisniku.Bookmark = RS.Bookmark
Ovdje kazes ako nema podataka u rs onda uradi.
dali hoces tako ja to neznam dok ne vidim.
Pozdrav
↑  ↓

#9 14.03.2017-21:22
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: VBA kod ne radi
Označim korisnika na subformi "subfrmPretragaKorisnika" i pritiskom na dugme "Prikazi" hoću da mi se otvori forma "frmUnosOsnovnihPodatakaOKorisniku" sa podacima o tom korisniku.
Pozdrav!
↑  ↓

#10 14.03.2017-21:42
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,676


Subject: Re: VBA kod ne radi
Fidis da ti ovaj kod gore uopste ne treba.
U formi
frmUnosOsnovnihPodatakaOKorisniku u recordsource upises ovaj SQL ako nabasam da bude tacan.
SELECT * FROM TblKorisnici WHERE rednibrojkorisnika=" & [Forms]![ImeGlavneForme]![subfrmPretragaKorisnika].[Form]

eto sad na dugme samo napravis
docmd.openform "Imeforme"
Pozdrav
↑  ↓

#11 15.03.2017-12:44
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: VBA kod ne radi
Hvala na odgovoru. riješio sam to na drugi način. Otvorio sam novu formu sa list boxom koji sam vezao za query i kroz filtere dolazim do traženih podatak koje mogu izvoziti u u xcel.
Pozdrav!
↑  ↓

#12 18.03.2017-20:30
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: VBA kod ne radi
Ovo dole niže radi:

DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Private Sub cmdPrikazi1_Click()
  2.     Dim RS As Object, strFilter As String
  3.  
  4.       strFilter = "[rednibrojkorisnika] = " & Me.txtRedniBrojKorisnika
  5.  
  6.     Set RS = Forms!frmUnosOsnovnihPodatakaOKorisniku.Recordset.Clone
  7.     RS.FindFirst strFilter
  8.            If Not RS.EOF Then Forms!frmUnosOsnovnihPodatakaOKorisniku.Bookmark = RS.Bookmark
  9.     Set RS = Nothing
  10.  
  11. DoCmd.Close acForm, Me.Name
  12.  
  13. End Sub

Pozdrav!
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 27.05.2018-16:57.