Bosna i Hercegovina



#1 15.03.2017-15:54
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Slanje email poruke iz baze
Postavio sam na formi dugme i na On Click kod za slanje e-maila koji sam skinu sa Icentar.ba. Evo ga dole niže. Gdje sam pogriješio. Otvori mi outlok ali u polju adresa ne pojavljuje mi se e-mail adresa iz polja txt boxa "txtboxemail" .
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Private Sub Command41_Click()
  2. On Error GoTo Err_Command41_Click
  3.  
  4. Dim strTO As String
  5. Dim strSubject As String
  6. Dim strMessage As String
  7.  
  8.  
  9.  
  10. strTO = "Me.txtboxemail" 'ili polje strto=Me.imepolja
  11.  
  12. strSubject = "Opomena"
  13.         strMessage = "From:  " & "Posiljalac" & vbTab & vbTab & vbTab & "datum" _
  14.                     & vbCrLf & vbCrLf & "Tekst" & vbCrLf & vbCrLf & "Posiljalac: Moja firma" & vbCrLf & vbCrLf
  15.    
  16.                 DoCmd.SendObject , , acFormatTXT, strTO, , , strSubject, strMessage, True '--> Ako stavis false onda ce direkt slati
  17.  
  18.    
  19.  
  20. Exit_Command41_Click:
  21.     Exit Sub
  22.  
  23. Err_Command41_Click:
  24.     MsgBox Err.Description
  25.     Resume Exit_Command41_Click
  26.    
  27. End Sub

Pozdrav!
↑  ↓

#2 15.03.2017-17:41
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,541


Subject: Re: Slanje email poruke iz baze
Ne znam za ovo tvoje kako radi ali pogledaj tema ima tamu @Avko dobro resejne.

http://icentar.ba/showtopic.php?id=5252
↑  ↓

#3 15.03.2017-20:27
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: Slanje email poruke iz baze
Ma ovaj kod mi je jednostavniji, sve je ok ali mi ne povlači adresu iz txt polja nego naziv tog polja.

Ikona prilozene slike:
email.jpg
Tip fajla: Informacije o fajlu: jpg jpg
Preuzimanja: 75
Veličina: 63.19 KB
Veličina slike: 755 x 317 Pixels


Pozdrav!
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 15.03.2017-20:28 od strane Dado. ↑  ↓

#4 15.03.2017-21:52
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 605


Subject: Re: Slanje email poruke iz baze
Umesto

strTO = "Me.txtboxemail"

treba
strTO = Me.txtboxemail
↑  ↓

#5 15.03.2017-22:17
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: Slanje email poruke iz baze
Hvala dex. Sada radi ...
Pozdrav!
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 12.12.2018-11:16.