Bosna i Hercegovina



#1 02.04.2017-17:45
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Refreš forme
Imam nevezano formu, čija se polja popunjavaju rekordsetom koga čini nekoliko tabela. Data je mogućnost korisniku da može otvoriti drugu formu i editovati nekoliko polja iz iedne od tabela čija se polja samo prikazuju u formi. Ovo sve radi osim što ne mogu prilikom povratka u formu prikazati ispravljene - editovane podatke. Gde da umetnem refresh (requery) pa da se pri povratku na formu prikažu ispravljeni - editovani podaci?
↑  ↓

#2 02.04.2017-18:27
zxz Online
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,485


Subject: Re: Refreš forme
Na gte folus forme stavi:
me.recordsource=me.recordsource
Pozdrav
↑  ↓

#3 02.04.2017-20:24
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Refreš forme
Forma je nevezana
↑  ↓

#4 02.04.2017-20:54
zxz Online
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,485


Subject: Re: Refreš forme
Znam da je nevezana ali ti imas podatke na njoj koji se mijenjaju nakon upisa u drugoj formi.
Mogao bi to staviti i na trenutak upisa u tabelu ako uopste upisujes ali ako te podatke samo napises na formi a nemas taster upisi ili nesto slicno onda se nista nece desiti.
Pozdrav
↑  ↓

#5 03.04.2017-20:21
zxz Online
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,485


Subject: Re: Refreš forme
Ako ovo ne ide zakaci primjer sa minimalnim brojem objekata.
Pozdrav
↑  ↓

#6 03.04.2017-22:08
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Refreš forme
‚Nisam nesto stigao danas probati.Ako neko radi unos u nevezanu formu i u nekom trenutku pozove neku drugu formu gde bi editovao podatke kada se vrati u onu (glavnu formu) neće imati podatke koje je već uneo. Da li bi bilo ispravno da prilikom izlaska snimi podatke a kada se vrati ponovo ih učita?
↑  ↓

#7 06.04.2017-12:49
zxz Online
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,485


Subject: Re: Refreš forme
Citat:
Da li bi bilo ispravno da prilikom izlaska snimi podatke a kada se vrati ponovo ih učita?
Da to bi bilo vjerovatno jedno od rjesenja.
Naravno postoje i drugi nacini.
Pomocu dirty mozes zapisati podatke ili pak prelaskom na nopvi rekord a refres druge forme mozes odraditi tako sto ces na fokus puisati
Me.recordsource=Me.recordsource
Pozdrav
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 17.11.2017-20:10.