Bosna i Hercegovina



#1 03.04.2017-10:25
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Import - zabrana
Pozdrav, interesira me da li je moguće staviti zabranu importa tabela, formi, upita i dr. iz određene
Pozdrav!
↑  ↓

#2 03.04.2017-17:38
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Subject: Re: Import - zabrana
Ako stavis sifru na dmin onda ce ti traziti sifru pri importu.
Pozdrav
↑  ↓

#3 03.04.2017-17:59
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,534


Subject: Re: Import - zabrana
Malo je glupo ali ja cu pitati.
Zasto bi zabranio Importa.
Kad napravis mde onda u mde mozes importovati samo Qeria i tabeli a to uvek zatreba.
↑  ↓

#4 04.04.2017-07:02
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: Import - zabrana
Ne znam iz kog razloga ali ne mogu napraviti MDE fajl. Jeli moguće da je do office, kod mene je 2003.
Pozdrav!
↑  ↓

#5 04.04.2017-08:43
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: Import - zabrana
¸Do ofisa nije sigurno.
Jesil kompajlirao kod?
Pozdrav
↑  ↓

#6 04.04.2017-09:44
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: Import - zabrana
Pokušao, prijavljuje grešku.
Pozdrav!
↑  ↓

#7 04.04.2017-09:46
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Subject: Re: Import - zabrana
E pa moras gresku ispraviti?
Ako ne ide zakaci pa cemo ispraviti.
Pozdrav
↑  ↓

#8 04.04.2017-19:38
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,534


Subject: Re: Import - zabrana
NApravi kopija od pragrama i onda na kopiju brisi forme edna po edna i pokuaj praviti mde posle brisajne forme.
Kad napravis mde onda znas da je greska negde u codu forme.
Cesto puta se desava kad stavis neki button na forme i kasnije go pobrises taj button cod u pozadina ostaje , ako imas takov cod ne mozes napraviti mde.
↑  ↓

#9 07.04.2017-07:12
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: Import - zabrana
Evo probao sam ovo i što je zxz i Gjoreski preporučivao. Nisam opet uspio. Evo jedan primjer baze koji nisam kompajlirao niti bilo šta radio na njoj pa da neko proba kod sebe napraviti MDE fajl. Kod sebe sam sve pokušavao, kompajlirao kod, brisao forme opet ništa Disappointed

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  KK_baza.zip
Preuzimanja: 81
Veličina: 1.46 MB


Pozdrav!
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 07.04.2017-07:14 od strane Dado. ↑  ↓

#10 07.04.2017-13:34
Bosanec Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-21:12
Komentari: 128


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: Import - zabrana
'Private Sub Command79_Click()
'On Error GoTo Err_Command79_Click
'
' On Error GoTo ErrorHandler
'
'Dim strTable As String
'Dim strWorksheetPath As String
'
'strWorksheetPath = "C:\izvjestaj-" 'Ovdje napiši gdje da se sprema Excell datoteka
'strWorksheetPath = strWorksheetPath & "korisnici.xls"
'strTable = "qryclanovi"
'DoCmd.TransferSpreadsheet transfertype:=acExport, _
'spreadsheettype:=acSpreadsheetTypeExcel9, _
'TableName:=strTable, _
'filename:=strWorksheetPath, _
'HasFieldNames:=True
'
'ErrorHandlerExit:
'Exit Sub
'ErrorHandler:
'MsgBox "Greška br: " & Err.Number _
'& "; Opis: " & Err.Description
'Resume ErrorHandlerExit
'
'End Sub
ovaj dio koda ti nema vezu ne postoji dugme command79 kad ga blokiraš
napravi se mde fajl
Pozdrav
↑  ↓

#11 07.04.2017-14:07
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: Import - zabrana
Ja sam ovaj kod obrisao ali ipak nisam mogao napraviti mde fajl. Reci mi kako si ti to odradio, odnosno kako si ga blokirao.
Pozdrav!
↑  ↓

#12 07.04.2017-17:40
Bosanec Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-21:12
Komentari: 128


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: Import - zabrana
označiš code i ideš na coment block (ako si ga obrisao onda nema potrebe za blokiranjem koda)
zatim compact and repair
onda make mde file
evo baza u mde formatu
i slika kako blokirati code

koju ti grešku javlja kad praviš mde fajl

Ikona prilozene slike:
Clipboard01.jpg
Tip fajla: Informacije o fajlu: jpg jpg
Preuzimanja: 82
Veličina: 134.54 KB
Veličina slike: 1024 x 768 Pixels



Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  db1.rar
Preuzimanja: 78
Veličina: 722.86 KB

Ovaj komentar je mijenjan 3 puta. zadnja izmjena 07.04.2017-17:50 od strane Bosanec. ↑  ↓

#13 07.04.2017-21:01
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: Import - zabrana
Evo ovu poruku

Ikona prilozene slike:
poruka.jpg
Tip fajla: Informacije o fajlu: jpg jpg
Preuzimanja: 74
Veličina: 18.69 KB
Veličina slike: 783 x 127 Pixels


Pozdrav!
↑  ↓

#14 07.04.2017-21:15
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,534


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: Import - zabrana
Koja verzija Accesa koristis:
Ovo kaze da mdb nije isti sa verzija accesa koi koristis.

Ako koristis Access 2007 i veci konveriraj mdb vo verzija accesa 2007.
Ako koristis Access 2003 verzija mdb a treba da bude isto access 2003.

Nakon konvercije napravi ces mde.
↑  ↓

#15 08.04.2017-07:38
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: Import - zabrana
Evo napokon uradio Surprised
Pozdrav!
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 15.11.2018-07:05.