Bosna i Hercegovina



#16 25.04.2018-10:37
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,842


Subject: Re: CSS problemi
Dodaj na pocetku svih fajlova
<?php
umjesto dosadasnjeg
<?

Ovo je mozda i dobro za ucenje ali po meni u principu nije dobro.
Ovo su klasicne html datoteke koje su ucitane u php memorijsku var. pa ksnije izbacivvane.
Vjerovatno je puno staro.
Trebalo bi napraviti htmlov.
Pozdrav
↑  ↓

#17 25.04.2018-12:11
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,842


Subject: Re: CSS problemi
Ja bih to vjerovatno ovako napravio.
Na ovaj nacin mozes raditi pracialno i sveki dan dodatavati tekst.
Taj tekst mozemo staviti u zaseban dir te napraviti proceduru za meni da cita fajlove iz tog dir i onda kada dodamo novi tekst on se automatski postavi u meniju.

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  oopzxz.zip
Preuzimanja: 22
Veličina: 7.93 KB


Pozdrav
↑  ↓

#18 25.04.2018-12:26
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,320


Subject: Re: CSS problemi
hmm, zanimljivo
ovo toje radi. Sada cu malo proucavati ima dosta stvari koje mi ne rade ako treba ali cu prvo probati otkriti.
hvala na pomoci
Život je moja domovina.
↑  ↓

#19 25.04.2018-12:29
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,842


Subject: Re: CSS problemi
Pa i njegovo radi samo pise na pocetku
<?
umjesto
<?php
Na starim verzijama php radi.
Neznam tacno od koje verzije ne radi ali mogu naci.
Pozdrav
↑  ↓

#20 25.04.2018-17:49
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,320


Subject: Re: CSS problemi
ma nemoj trositi vrijeme na nebitno. sada radi i to je to.
najgore mi je ovo: => to kad vidim pada mi mrak na oci
hehehe
pozz do daljnjega
Život je moja domovina.
↑  ↓

#21 25.04.2018-19:35
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,842


Subject: Re: CSS problemi
$var=array("godinap"=>"","vrstagid"=>"","markaid"=>"","modelid"=>"","brojsas"=>"","regoznaka"=>"",
"snagam"=>"","zapreminam"=>"","pogono"=>"","sjedenje"=>"","datumreg"=>"","datumu"=>"");
Kako vidis to je niz a moze biti imatrica.
$var-- je neka variabla stim sto u php za razliku od nekih drugih programskih jezika mozemo i elementima niza dodijeliti ime i to je u ovom slucaju napravljeno.
Mogli su biti samo brojevi kao elementi niza.
Ovako se upisuju i citaju $var['imeelementa'] ili $var[0] $var[1] itd.
U nasem slucaju citanje bi bilo:
Upis
$var['godinap']=2009;
a cita se
echo $var['godinap'];

Ako hoces mozemo jedno po jedno.
Postavis pitanje napr. sta su klase u php pa cemo to opisati i izanalizirati pa onda opet pitanje za nesto drugo.
Samo treba u pravom forumu tj u php jer ovo nema veze sa css.
Pozdrav
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 25.04.2018-19:37 od strane zxz. ↑  ↓

#22 25.04.2018-19:41
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,320


Subject: Re: CSS problemi
necemo na klase, ja moram dosta toga proci prije klasa.
ovo sa $var[`godina`]=2018; mi je jasno.
danas sam se bas namucio sa delete row matrice uz neki uvjet, ali o tome cemo u nekoj drugoj temi. idem ovo svoje slagati pa se javim
Život je moja domovina.
↑  ↓

Stranice (2): 1, 2


All times are GMT +01:00. Current time: 18.12.2018-16:25.