Bosna i Hercegovina



#31 01.11.2018-21:36
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,320


Subject: Re: Baza za kontrolu pristupa!
Citat od Gjoreski:
Ja mislim da je resio svoj problem , pa sad zasto bi dolazio na forumu kad mi netraba vise pomos, i zasto bi delio svoje znajne sa ostali po forumima. Moze neko da mu uzme znajne sta znas.

dosao je jer nezna, da zna nebi ni dolazio. mozda mu je zao sto nezna inace bi podijelio to s nama.
ja mislim da ce navratiti bez obzira treba li sta ili ne
Život je moja domovina.
↑  ↓

#32 01.11.2018-21:39
djole001 Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.10.2018-10:18
Komentari: 11


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: Baza za kontrolu pristupa!
Dugujem izvinjenje zajednici sto nisam dao komentar ranije...iskreno bio sam prezauzet nekim drugim stvarima...privatnim...i nisam imao vremena da testiram resenje koje ste postavili. Problem sam privremeno resio tako sto sam izvrsio export query-ja u excel (template fajl koji ima definisane formule i racuna broj sati i ukupnu zaradu) i onda radnik rucno brise visak. Jos jednom izvinite ljudi i veoma sam zahvalan na vasoj podrsci i entuzijazmu. Cim testiram javljam...
↑  ↓

#33 02.11.2018-17:23
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,844


Subject: Re: Baza za kontrolu pristupa!
Ok kad istestiras navrati, pa da vidimo sta se jos moze ucinitida bi koristilo svrsi.
Pozdrav
↑  ↓

#34 05.11.2018-10:01
djole001 Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.10.2018-10:18
Komentari: 11


Subject: Re: Baza za kontrolu pristupa!
To je otpriliko to...jos ako je moguce da se u odredjenom vremenskom intervalu (npr. 8h posle cekiranja) ako se radnik ne decekira da automatski bude prazno polje da se ne bi desilo kao sto sam podvukao dole u primeru!?

Ikona prilozene slike:
Primer.jpg
Tip fajla: Informacije o fajlu: jpg jpg
Preuzimanja: 16
Veličina: 246.84 KB
Veličina slike: 1280 x 1024 Pixels

↑  ↓

#35 05.11.2018-10:03
djole001 Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.10.2018-10:18
Komentari: 11


Subject: Re: Baza za kontrolu pristupa!
crvenom bojom je podvucena greska, a plavom dobar primer.
↑  ↓

#36 06.11.2018-21:33
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,844


Subject: Re: Baza za kontrolu pristupa!
Ja sam to stavio manje od 24 h i jos jedna stvar ima a to je ukoliko ima 2 ulaza a jedan izlaz onda taj pise u oba.
To se gore desilo i ja sam to vidio ali sam ostavio misleci mozda da je bolje da operater sam edituje.
E sad moze se napraviti i jedno i drugo.
Prvo da ne upisuje ako je proslo vise od 8 sati sto nisam siguran da se nemoze desiti ako covjek ostane prekovremeno.
I drugo da ako je za neki ulaz vec unesen izlaz onda da ga nemoze unijeti i za neki sledeci ulaz.

Neznam odluci sam kako dalje.
Pozdrav
↑  ↓

#37 07.11.2018-02:10
djole001 Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.10.2018-10:18
Komentari: 11


Subject: Re: Baza za kontrolu pristupa!
Ajde da probamo drugi predlog...ako je za neki ulaz vec unesen izlaz onda da ga nemoze uneti i za neki sledeci ulaz i obrnuto.
↑  ↓

#38 20.11.2018-22:05
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,844


Subject: Re: Baza za kontrolu pristupa!
Uf ja ovo bio zaboravio.
Izvinjavam se.
Evo kod:
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Function Pokreni()
  2. KUpis 1
  3. End Function
  4. Function KUpis(UserId As Integer)
  5. Dim SQL(2) As String
  6. Dim Rs(2) As DAO.Recordset
  7. Dim Db As DAO.Database
  8. Dim Dat(3) As Date
  9. Dim Id(2) As Integer
  10. Dim DatStr(3) As String
  11. Dim Upisani As String
  12. Dim Zagrada As String
  13.  
  14. Call Tabela
  15. Set Db = CurrentDb
  16. SQL(0) = "SELECT * FROM UlazIzlaz"
  17. Set Rs(0) = Db.OpenRecordset(SQL(0))
  18. SQL(1) = "SELECT UserId, CheckTime FROM CHECKINOUT WHERE UserId=" & UserId & " AND CheckType='i' ORDER BY CheckTime"
  19. Set Rs(1) = Db.OpenRecordset(SQL(1))
  20.  
  21. Do While Not Rs(1).EOF
  22. Dat(1) = Rs(1)!CheckTime
  23. Id(1) = Rs(1)!UserId
  24. If Err.Number = 3021 Then
  25. Id(2) = 0
  26. Err.Clear
  27. On Error GoTo 0
  28. End If
  29.  
  30. If Dat(0) < Dat(1) Then
  31. Dat(0) = Dat(1) + TimeValue("00:05:00")
  32. Dat(3) = Dat(1) + 1
  33. DatStr(1) = "#" & Format(Dat(1), "mm-dd-yy HH:mm") & "#"
  34. DatStr(3) = "#" & Format(Dat(3), "mm-dd-yy HH:mm") & "#"
  35.  
  36. SQL(2) = "SELECT UserId, CheckTime FROM CHECKINOUT WHERE  CheckType='o' " & Upisani & Zagrada & " AND (CheckTime Between " & DatStr(1) & " AND " & DatStr(3) & ") ORDER BY CheckTime"
  37. Set Rs(2) = Db.OpenRecordset(SQL(2))
  38. Forms!F.T = SQL(2)
  39. Rs(0).AddNew
  40.     If Rs(2).RecordCount > 0 Then
  41.     Dat(2) = Rs(2)!CheckTime
  42.     DatStr(0) = "#" & Format(Dat(2), "mm-dd-yy HH:mm:ss") & "#"
  43.         If Upisani <> "" Then
  44.         Upisani = Upisani & "," & DatStr(0)
  45.         Else
  46.         Upisani = "and CheckTime Not in (" & DatStr(0)
  47.         Zagrada = ")"
  48.         End If
  49.     Rs(0)!Izlaz = Dat(2)
  50.     Rs(2).Close
  51.     End If
  52. Rs(0)!UserId = Id(1)
  53. Rs(0)!Ulaz = Dat(1)
  54. Rs(0).Update
  55. End If
  56. Rs(1).MoveNext
  57. Loop
  58.  
  59. Rs(1).Close
  60. Rs(0).Close
  61. Set Db = Nothing
  62. End Function
  63. Function Tabela()
  64. Dim Db As DAO.Database
  65. Dim tdf As DAO.TableDef
  66.  
  67. Set Db = CurrentDb()
  68.  
  69. For Each tdf In Db.TableDefs
  70. If tdf.Name = "UlazIzlaz" Then
  71. DoCmd.DeleteObject acTable, tdf.Name
  72. Exit For
  73. End If
  74. Next tdf
  75.         Db.Execute "CREATE TABLE UlazIzlaz " _
  76.             & "(id counter, UserID Number,ulaz DateTime,izlaz DateTime);"
  77. End Function

Pozdrav
↑  ↓

Stranice (3): 1, 2, 3


All times are GMT +01:00. Current time: 19.12.2018-17:08.