Bosna i Hercegovina



#46 14.02.2011-19:46
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,354


Subject: Re: Logiranje u aplikaciju
Imam problema sa upisom podataka u tblOtpremnice iz forme frmOtpremnica.
Na formi frmOtpremnica imam textBox KorisnikID u kojem sam kao DefaultValue naveo
=SifraID()
znači da se uveze iz memorije koja pamti ulogiranog korisnika.
E sada kada upisujem podatke u subformu javlja se greška jer se podasi iz zaglavlja nisu upisali u tablicu.

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  prodaja_3.rar
Preuzimanja: 80
Veličina: 77.39 KB


Pozdrav
↑  ↓

#47 14.02.2011-20:45
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,692


Subject: Re: Logiranje u aplikaciju
=[Forms]![frmLogOn]![Korisnik]
Ne treba ti klasa M_oper.
Nisam sa njom pravio ono logovanje.
Pitao sam te za to.
Pozdrav
↑  ↓

#48 14.02.2011-21:25
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,354


Subject: Re: Logiranje u aplikaciju
Probao sam i to. Na formi frmOtpremnice u textBox korisnikID pod DefaultValue napisao sam
=[Forms]![frmLogOn]![Korisnik],
ali kada upisujem šifre u subformu javlja se greška jer se podaci ne upišu u tblOtpremnice

Ikona prilozene slike:
Image5.jpg
Tip fajla: Informacije o fajlu: jpg jpg
Preuzimanja: 65
Veličina: 53.98 KB
Veličina slike: 609 x 382 Pixels


Pozdrav
↑  ↓

#49 14.02.2011-21:41
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,692


Subject: Re: Logiranje u aplikaciju
Kaze ti da nema rela. veze sa tabelom tblOtpremnice.
Nesto ti sa kljucem nije uredu. Do ovog polja nemoze biti.
Ovo sto si meni poslao je uredu. kod mene sve radi.
Pozdrav
↑  ↓

#50 14.02.2011-22:11
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,354


Subject: Re: Logiranje u aplikaciju
Radi i kod mene ako u frmOtpremnice sa Enter odem na textBox korisnikID, ali ako se forma otvori i ništa ne diram, a sva su polja popunjena, odem sa mišem na subformu onda se javlja greška.
Pozdrav
↑  ↓

#51 15.02.2011-00:48
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,692


Subject: Re: Logiranje u aplikaciju
Ne upise ti se broj otpremnice zato sto je autonumber a ne upise se zbog toga sto u formu ne uneses niti jedan slog.
Zasto nisi broj otpremnioce stavio neko polje jer otpremnica ima broj.
a ovajk autonumber zadrzi kao kljuc.
Dok uneses bilo koje polje generisat ce se autonumber i sve ce raditi kako valja.
Nemozes pisati u djeciju tabelu ako u roditeljskoj nemas nista upisano.
Pozdrav
↑  ↓

#52 15.02.2011-09:57
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,354


Subject: Re: Logiranje u aplikaciju
Dodao sam na početak forme Combo sa izborom načina otpreme pa se tu uvjek nešto mora odabrati i sada radi kako treba.
Pozdrav
↑  ↓

Stranice (4): 1, 2, 3, 4


All times are GMT +01:00. Current time: 18.06.2018-02:49.