Bosna i Hercegovina



#1 18.03.2011-17:00
roko Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-00:23
Komentari: 236


Subject: Handle buttonClick kao Tastatura KeyCode
Dali je neko radio buton na formi btn click da se ponaša kao tastatura na i puni combo i txt unos
s klikom

Ikona prilozene slike:
ta.JPG
Tip fajla: Informacije o fajlu: jpg jpg
Preuzimanja: 33
Veličina: 40.86 KB
Veličina slike: 751 x 263 Pixels

↑  ↓

#2 18.03.2011-18:44
zxz Online
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,451


Subject: Re: Handle buttonClick kao Tastatura KeyCode
Nisam nikad radio ali ako treba neka pomoc tu smo.
Mozes i sam to napraviti. Najteze je tastere poredati ostalo nije problem.
Pozdrav
↑  ↓

#3 18.03.2011-19:24
roko Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-00:23
Komentari: 236


Subject: Re: Handle buttonClick kao Tastatura KeyCode
Radi se o Touchscreen za prijavu. Touchscreen puni combobox pa ok sa SendKeys je string pa nije problem slati cjelo
ime al sam mislio da ima neko elegantnije riješenje jer ako ima mekoz sa nekim slovom kombo skače jer je našao ime bez obzira na krajnji upis muči me gdje sam pogrešio u backspace
Private Sub BACSP_Click()
Dim varDjelat As Variant
varDjelat = ComboDjelat
If Not IsNull(varDjelat) Or Not varDjelat = "" Then
ComboDjelat = Left(varDjelat, Len(varDjelat) - 1)
End If
DoCmd.RepaintObject

End Sub
↑  ↓

#4 18.03.2011-19:32
zxz Online
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,451


Subject: Re: Handle buttonClick kao Tastatura KeyCode
If Not IsNull(varDjelat) Or Not varDjelat = "" Then' ovo ti nece raditi
If format$(vardjelat)<>"" then
Pozdrav
↑  ↓

#5 18.03.2011-19:43
Bosanec Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-21:12
Komentari: 127


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: Handle buttonClick kao Tastatura KeyCode
evo pogledj ovaj primjer

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  Tastatura.rar
Preuzimanja: 19
Veličina: 55.29 KB

↑  ↓

#6 18.03.2011-19:48
roko Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-00:23
Komentari: 236


Subject: Re: Handle buttonClick kao Tastatura KeyCode
HVALA ! PA DA FALSE I FALSE DAJE TRUE
↑  ↓

#7 18.03.2011-19:49
roko Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-00:23
Komentari: 236


Subject: Re: Handle buttonClick kao Tastatura KeyCode
OOOO MRAK
UPRAVO SI MI POSKUPIO APLIKACIJU
↑  ↓

#8 18.03.2011-20:01
Bosanec Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-21:12
Komentari: 127


Subject: Re: Handle buttonClick kao Tastatura KeyCode
a evo i adrese gdje sam našao primjer

http://www.access-programmers.co.uk/...p?t=156617

pozdrav svim forumašima
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 22.10.2017-11:02.