Prikazi cijelu temu 11.12.2016 10:43
Avko Van mreze
Administrator
Registrovan od:28.05.2014
Lokacija:zagreb


Predmet:Re: dobro jutro, dobar dan...
dobro jutro!
kaaaaava, ajde dok se nije ohladila.



postupak 1
Stavite vodu u posudu za kuhanje kave (džezvu). Zasladite po želji. U hladnu vodu dodajte kavu, te je stavite na zagrijanu ploču kako bi zakuhala. Kada se počne stvarati pjena, posudu sklonite s štednjaka i prvi sloj pjene zahvatite žličicom te stavite u prethodno pripremljene šalice; otprilike po pola žličice pjene u svaku šalicu. Potom džezvu vratite na štednjak i pustite da zavri do kraja kako bi pjena “narasla” do samog ruba posude. Sada uzmite još po jednu žličicu pjene za svaku šalicu, promiješajte kavu u džezvi te je vratite na štednjak da zavri, sklonite s štednjaka kada se digne do ruba, pa opet vratite da zavri. Postupak ponovite 3 puta, nakon čega kavu možete sipati u šalice i poslužiti.

postupak2
Stavite vodu u posudu za kuhanje kave (džezvu). Zasladite po želji. Kada voda zavri, džezvu uklonite s vatre i dodajte kavu, te je vratite na zagrijanu ploču kako bi se pjena “digla” do samog ruba. Kada se pjena “zatvori”, odnosno kada mljevena kava potone, a cijela površina vode bude u pjeni, džezva se skloni s vatre, a kava se promiješa blagim potezom žličice. Kako bi sva plemenita svojstva kave došla do punog izražaja, kava se ostavi na nekoliko minuta da odstoji u posudi, nakon čega se sipa u šalice.

koji ****lji postupak?
zivot je moja domovina.