Centar za edukaciju-BiH



#31 21.08.2012-11:25
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,435


Subject: Re: Raspored dugmica (buttons) u kolone
U tblArtikli imaš 207 podataka, a na formi 'Test' samo 30 dugmeta. Kako prikazati sve podatke iz tablice?
Pozdrav
↑  ↓

#32 21.08.2012-12:18
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,743


Subject: Re: Raspored dugmica (buttons) u kolone
ova sto go imam staveno e samo kako primer ,inaku artiklite se podeleni na grupi ,toa moze da se iskoristi
prvo da se prikazuvaat grupite pa potoa artiklite ,moze da se dodadat uste dugmijna sve e toa kako ke go zamislite programot dajte nekoj predlog i ke go resavame.
↑  ↓

#33 21.08.2012-18:07
Amelasar Offline
Clan
Registrovan/a od: 07.04.2011-18:28
Komentari: 236


Subject: Re: Raspored dugmica (buttons) u kolone
Kako se sada moze programirati dugme koje je prikazano iz neke grupe?
Pozdrav, Amela
↑  ↓

#34 22.08.2012-19:08
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,743


Subject: Re: Raspored dugmica (buttons) u kolone
Eve moj primer sekako ne e konecno
↑  ↓

#35 22.08.2012-19:12
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,743


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: Raspored dugmica (buttons) u kolone
Upssssssssss greska
Eve go

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  Sliki na Dugme.rar
Preuzimanja: 322
Veličina: 529.08 KB

↑  ↓

#36 23.08.2012-06:20
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,435


Subject: Re: Raspored dugmica (buttons) u kolone
Ovo je za svaku pohvalu. Odlično napravljeno.
Jedino me zanima kako si dobio efekat da nema nikakvog menia kod otvaranja forme 'Test'?
Pozdrav
↑  ↓

#37 23.08.2012-07:26
miro35 Offline
Clan
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Subject: Re: Raspored dugmica (buttons) u kolone
Odlično je ovo za aplikaciju toach screen.Svaka čast.
Miro
↑  ↓

#38 23.08.2012-14:30
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,743


Subject: Re: Raspored dugmica (buttons) u kolone
Border Style = False se otvora formata bez ramka isto taka treba i Pop Up = Yes
↑  ↓

#39 29.10.2012-14:20
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,743


Subject: Re: Raspored dugmica (buttons) u kolone
eve dobar primer za tastatura
samo dizajn

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  BLACK.rar
Preuzimanja: 311
Veličina: 77.13 KB

↑  ↓

#40 28.10.2020-17:24
Branestan Offline
Clan
Registrovan/a od: 07.05.2012-20:02
Komentari: 101


Subject: Re: Raspored dugmica (buttons) u kolone
Kako dodati jedan ili više tastera za artikle?

Kopirao sam jedan taster, dao mu ime Command30 i na On Load forme napravio izmjenu tako da umjesto dosadašnjih 29 piše 30.

Izbaci mi ovu grešku.

Prilozi:
Informacije o fajlu: bmp  Greska.bmp
Preuzimanja: 26
Veličina: 1.24 MB

↑  ↓

#41 29.10.2020-16:34
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,743


Subject: Re: Raspored dugmica (buttons) u kolone
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. For I = 1 To 30
  2.       imeobj = "command" + Trim(Str(I))
  3.       Forms("test").Controls(imeobj).Visible = False
  4.  Next I
  5.  
  6. Dim d As Database
  7. Set d = CurrentDb
  8. Dim r As Recordset
  9. Dim sql As String
  10.  sql = "SELECT * FROM tblArtikli WHERE (((tblArtikli.Grupa_Artikal)=" & GrupaId & "));"
  11.  Set r = d.OpenRecordset(sql)
  12.   brdugme = 1
  13.  
  14. Do While Not r.EOF
  15.        
  16.       If IsNull(r.Fields("SlikaArtikal")) Then
  17.       imeobj = "command" + Trim(Str(brdugme))
  18.       Artikal(brdugme) = r.Fields("ID_Artikal")
  19.       Forms("test").Controls(imeobj).Visible = True
  20.       Forms("test").Controls(imeobj).Picture = ""
  21.       Forms("test").Controls(imeobj).Caption = r.Fields("Artikal_Ime")
  22.       r.MoveNext
  23.       brdugme = brdugme + 1
  24.       Else
  25.       imeobj = "command" + Trim(Str(brdugme))
  26.       Artikal(brdugme) = r.Fields("ID_Artikal")
  27.       Forms("test").Controls(imeobj).Visible = True
  28.       Forms("test").Controls(imeobj).Caption = r.Fields("Artikal_Ime")
  29.       Forms("test").Controls(imeobj).PictureData = r.Fields("SlikaArtikal")
  30.       r.MoveNext
  31.       brdugme = brdugme + 1
  32.    
  33.    
  34.     End If
  35.     If brdugme > 30 Then
  36.       Exit Sub
  37.     End If
  38.    
  39.   If r.EOF() Then
  40.  
  41.      Exit Sub
  42.   End If
  43.  
  44.    
  45.  Loop
  46.  
  47. r.Close
  48.  
  49. Set d = Nothing
↑  ↓

#42 29.10.2020-18:18
Branestan Offline
Clan
Registrovan/a od: 07.05.2012-20:02
Komentari: 101


Subject: Re: Raspored dugmica (buttons) u kolone
Pokušao sam ali ne ide.

Na koji način se uopšte pokrene ova procedura: PostaviArtikliGrupa(GrupaId As Integer)?

Vidim šta se dešava na On Load ali mi nije jasna veza sa ovim drugim dijelom.

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  Sliki na Dugme_30.rar
Preuzimanja: 16
Veličina: 547.71 KB

↑  ↓

#43 29.10.2020-22:16
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,743


Subject: Re: Raspored dugmica (buttons) u kolone
Ja cu objasniti cod nije problem,
ali najbolje da zakacis tvoj primer pa zajedno da uradimo pa tako ce ti biti jasnije.
Ovo sam davno radio i vidim da se moze bolje uraditi.
↑  ↓

#44 29.10.2020-22:28
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,743


Subject: Re: Raspored dugmica (buttons) u kolone
Na vrhu modula imas dve konstante :
Dim GrupaArtikal(1 To 20) As Integer
Dim Artikal(0 To 30) As Integer

Na onLoad konstantite GrupaArtikal se polnat so ID od tabelata tblGrupa_Artikli to ti je ovaj deo coda :

GrupaArtikal(brdugme) = r.Fields("ID_Grupa_Artikal")

Procedurata PostaviArtikliGrupa(GrupaId As Integer) se poziva na ON_Click na svaki taster , a kao parametar se ova procedura se uzima vednosta koja se nalazi u konstantata GrupaArtikal koja odgovara na taj taster.
Primer:
Private Sub cmdGrupa12_Click()
Call PostaviArtikliGrupa(GrupaArtikal(12))
End Sub

Za bolji rad dobro bi bilo ovie konstanti da se izostavat da ne se koristat ,a vrednostite od grupite da se upisat u Tag na svaki taster.
Na isti princip je uradzeno i za artiklima.
Sad ovde bi trebalo da se doda jos malo coda ako imamo vise grupa od 20 i ako ima vise artikla od 30
↑  ↓

Stranice (3): 1, 2, 3


All times are GMT +01:00. Current time: 24.11.2020-10:07.