Prikazi cijelu temu 09.01.2017 13:48
hsvagelj Van mreze
Clan
Registrovan od:09.01.2017
Lokacija:-


Predmet:Re: Fiskalizacija u FBiH
Pozdrav svima! Ovaj forum mi je stvarno puno pomogao da riješim neke probleme s implementacijom softwarea za područ****sne i Hercegovine (posebne pohvale biromegi), međutim imam još neke nejasnoće.

Konkretno, radi se o TRING EPSON T202 printeru za kojeg koristim Tring.Fiscal.Server v3.2.19. Uređaj koji imam kod sebe nalazi se u testnom režimu rada.

Pokušavam implementirati ispis duplikata dnevnog izvještaja (Stampatiduplikatdnevnogizvjestaja). biromega je napisao u postu #670:

Citat:
Kod štampanja duplikata fiskalnog i reklamiranog računa potrebno je proslijediti broj računa za koji se želi duplikat, kao i za dnevni izvještaj gdje se proslijeđuje broj dnevnoj izvještaja za koji se želi duplikat, dok se duplikat presjeka stanja i periodičnog izviještaja može štampati samo za zadnji štampani presjek stanja odnosno periodični
izviještaj.


Problem je u tome što ja u xml odgovoru prilikom štampanja dnevnog izvještaja ne dobijem nikakv broj, već samo odgovor OK. Ne znam ima li to veze što je printer u testnom režimu rada ili je to normalno.

Također, kroz sva uputstva koja sam našao nigdje ne mogu pronaći kako onda treba izgledati xml request za ispis duplikata dnevnog izvjestaja tj. u koji parametar treba postaviti broj dnevnog izvjestaja.

Unaprijed hvala na pomoći!
Ovaj post je ureden 1 puta. Posljednja izmjena 09.01.2017 14:01 od strane hsvagelj.