Prikazi cijelu temu 14.11.2011 21:17
Dado Van mreze
Clan
Registrovan od:27.10.2011
Lokacija:Doboj


Predmet:Re: Upit ne radi-pomoc
Citat:
Ja sam napravio sql za stanje i htio sam izvjestaj da napšravim ali cini mi se da si mi ostao duzan neki odgovor i tako sam stao.
Aha cini mi se da sam te pitao dali to zelis u izvjestaju ili na formi ili pak oboje.
Pa sto se tice moze izvjestaj i forma.
Citat:
E da pitao sam ze dali imas samo dvije grupe proizvoda ili vise.
I jos nesto da mi odvojis polja iz one tvoje tabele koja se odnose na racunare a koja na auta.
Nisi mi to odgovorio cini mi se ili sam ja onda previdio.
Izvini ako nisam dobro razumio. Ja sam mislio da sam u onom excel fajlu razvrstao sredstva u 4 kategorije. vozila, informatika,alati, gradj-masine i ostalo. Za podatke koji su mi potrebni za pojedinu grupu oznacio sam sa "X". Mislio sam da je to dovoljno.

Citat:
Mozda bi bilo dobro da malo opises o cemu se radi jer nevjerujem da imas potrebe berisati tabele a to nije ni dobro radi rel. veze.
Pa evo dobijem izvjestaj koji moram ubaciti u svoju bazu. Te tabele mogu sadrzavati po nekoliko desetina stavki. E sad da ja ne bih rucno ubacivao te podatke ja rucno importujem te tabele i zatim ih pomocu append queryja podatke iz tih tabela ubacujem u odredjene tabele. Ove tabele koje importujem a potom podatke iz njih pomocu append queryja ubacuje u druge dvije nisu u rel. vezi tako da ne uticu na to. Sve je ok i ovako kada sam ja na poslu, ali kada mene nema zelio bih da operatori mogu klikom na dugme to obave sami. Pozdrav
Pozdrav!